Retribution Gospel Choir a la sala Sidecar

0

Una de les escenes musicals dominants de finals dels 60’s i principis dels 70’s és el hard rock, gràcies a grups com Kiss, Led Zeppelin, The Who, entre d’altres. Els riffs contundents, armonies poderoses, jocs de guitarra, melodies reconeixibles, van impregnar d’un so i d’unes maneres que realment van triomfar durant uns quants anys, fins arribar a convertir-se en unes de les primeres bandes de rock en tocar en grans estadis, amb gires i un punt de vista de la música potser excessius.

L’herència d’aquell esperit, amb el que van començar aquells grups, la recullen, per exemple, Retribution Gospel Choir, la banda paral·lela del líder de Low, Alan Sparkhawk, gran fan d’aquelles bandes, que retorna a Barcelona per segon cop en menys d’una any. Amb dos discs a la discografia, Retribution Gospel Choir interpreten un rock immediat, amb temes curts i riffs enèrgics, que recorden als grups esmentats, sobretot, insisteixo, a The Who i a Kiss, i inclús, a Black Sabbath. El primer disc, homònim i publicat al 2008, s’ inicia amb They Knew You Well, que s’inicia amb un riff que podria firmar Tony Iommi, i un segon tall, Take your time, amb un in crescendo zeppelià, confirmant Sparhawk ja d’entrada el canvi de registre respecte a la seva banda titular. En aquest disc comprovem com la continència de Low, amb aquests Retribution acaba esclatant. En el segon disc, 2 (2010), temes explosius com Workin’ Hard, Poor man’s daughter, i fins i tot, la grandiloqüent Electric Guitar, propera als Soundgarden de Down on the Upside, parlen per sí mateixes.

Qui vulgui conèixer l’altra cara d’Sparhawk, té una cita dimarts 25 a la Sala Sidecar, per veure en directe la intensitat de Retribution Gospel Choir: només és rock n’roll.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RhdTOEMVO6E]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.