Ukelele Songs, nou treball d’Eddie Vedder sense Pearl Jam

0

L’any 2007, Eddie Vedder, frontman de Pearl Jam, va col·laborar amb l’actor i director Sean Penn, composant i tocant les cançons de la banda sonora d’Hacia rutas salvajes, dirigida per l’últim. Era el seu primer disc en solitari i el resultat va ser força positiu. Arrossegat pel missatge que transmetia la pel·lícula, Vedder va crear algunes peces notables com Society, Big hard sun (cap de les dues composades originalment per Eddie Vedder) o Far behind. Les lletres punyien en contra de l’acomodament de la societat i transmetien un missatge trist però amb certes dosi d’esperança.

El 31 de maig d’aquest 2011 es publicarà el segon treball d’Eddie Vedder en solitari. L’àlbum porta per títol Ukelele songs i com el seu nom indica, la petita guitarra d’origen hawaià (tot i que inspirada en un tipus de guitarra portuguesa) n’és la gran protagonista. Són un total de setze temes, entre els quals hi ha temes originals i alguna adaptació de temes de Pearl Jam, com Can’t keep, un dels exemples en la carrera de Vedder del seu amor per l’ ukelele. No hi faltaran les col·laboracions, entre les que cal destacar Cat Power, que acompanya Vedder al tema Tonight you belong to me.

El primer single, titulat Longing to belong, ja es pot escoltar i la veritat és que, tot i que evidentment és d’hora per fer valoracions, queda molt lluny del nivell exhibit a Hacia rutas salvajes. La lletra resulta excessivament empallegosa i el tema en sí recorda massa a altres composicions de Vedder (i no de les millors precisament).

A continuació us oferim el llistat complet de temes del disc, i un enllaç per escoltar el single, Longing to belong, per a que jutgeu vosaltres mateixos.

1.- Can’t keep

2.- Sleeping by myself

3.- Without you

4.-More than you know

5.- Goodbye

6.- Broken heart

7.- Satellite

8.- Longing to belong

9.- Hey Fahkah

10.- You’re true

11.- Light today

12.- Sleepless Nights

13.- Once in Awhile

Com no hem trobat cap vídeo de cap tema, evidentment, recordarem el Just Breathe del darrer disc en estudi de Pearl Jam, Backspacer, on Eddie Vedder contagia a la banda amb una composició (i en trobaríem alguna altra, en aquest LP) amb els aromes de la citada BSO del film de Sean Penn, Hacia rutas salvajes, els que pressumiblement hi trobarem en el próxim Ukelele Songs:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UhORXmgYbS4]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.