Cal Boter, el restaurant de cuina tradicional catalana per antonomàsia

0

Interior de Cal Boter

Qui més qui menys el coneix… o bé perquè li han parlat bé d’ell, o perquè li han recomanat si té visites forànies o, simplement, perquè hi ha menjat. Una barra a l’entrada determina el començament de Cal Boter, que a les poques passes mostra un suro amb fotos de personalitats o clients de tota la vida que hi han menjat. Els cartells de les Festes de Gràcia denoten l’arrelament del restaurant amb les festes, i presideixen les parets del que seria un dels dos salons on tenen cabuda les taules de marbre amb ferro forjat, que, pel meu gust estan massa enganxades les unes de les altres. Podria dir que és l’únic punt negatiu de Cal Boter.

Esqueixada

Tartaleta amb escalivada i foie caramelitzat

Ous estrellats amb foie

A la carta de Cal Boter podem trobar de primer amanides (com, per exemple la de tomàquet i anxoves 8,20€ o les endivies al roquefort 7,30€), entrants freds (com l’esqueixada 8,20€ o el plat d’embotits 7,60€ o l’escalivada 6,40€), sopes (d’all 5,30€, de pilotetes 5,80€ o de ceba 5,10€) i torrades (com la d’escalivada amb anxoves 8,80€ o de formatge i fuet 5,90€). De segon plat l’assortit de carns és variadíssim: galtes de porc 8,30€, filet de bou 15,30€, cabrit arrebossat 11,70€, tira de vedella 9,10€ o botifarra catalana 7,10€, entre d’altres; i l’acompanyament de la carn pot ser una llesca de pa amb tomàquet, un plat de mongetes o un plat de patates. Hi ha un apartat que anomenen Plats Elaborats, que, com indica el seu nom, porta una mica més d’elaboració que les amanides o la planxa de les carns. Aquest apartat està dividit en plats calents com els boníssims cargols a la llauna o a la cassola 14,40€, a més d’uns canonges amb botifarró i poma caramelitzada 7,40€ o una amanida de camembert arrebossat amb confitura de tomàquet 8,60€; i en plats de cuina, un apartat més calòric on hi ha diferents maneres de cuinar el bacallà (un clàssic de Cal Boter): a la llauna, amb samfaina o a la “grata colloni” 11,80€.

ànec amb figues

Calamars farcits de bolets

Xai al forn

Una carta separada indica els plats de temporada, dels que recomanem, de primers, l’excepcional tartaleta amb escalivada i foie caramelitzat 10,30€ o l’amanida de bolets amb gambes 11,30€ o un plat que recomanava la pissarra que eren els ous estrellats amb foie, boníssims. De segons, el clàssic entrecot de cebón de bou, un tros de carn del País Vasc de 500 gr. apte només per llimes, o els calamars farcits de bolets (14,20€) que estaven un pèl freds o una cuixa de xai al forn (10,80€), com la que fa l’àvia. De postre, si encara teniu gana, podeu tastar la boníssima tatin (4,95€) o el curiós pastís rus (4,95€) de praliné i que el serveixen amb un xupito de vodka o el típic músic (4,95€).

Tatin

Cal Boter
c/ Tordera 62
93 458 84 62
Dilluns tancat
aprox. 20-30€ per cap

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.