Catalunya, líder en animals abandonats

0

Al 2009, a Catalunya es van abandonar un total de 5.588 gats i 16.486 gossos. Per tant, es van abandonar més de 15 gats i de 45 gossos al dia només a la nostra Comunitat. Aquests números suposen un 14,9% i un 15,6% dels casos d’abandó de gats i gossos de tota Espanya. L’Estudi sobre l’abandó d’animals de companyia al 2009, realitzat per la Fundació Affinity, situa a Catalunya com a líder total, i també líder en l’abandó de gats. Quant als gossos, ocupa el segon lloc, per darrera d’Andalusia, amb 17.284 quissos traïts per l’únic animal capaç de destrossar el seu habitat i d’esclavitzar als de la seva condició. Cada 3 minuts i mig, els humans abandonen un animal de companyia. En total, a Espanya, es van abandonar durant el 2009, 115.879 quissos i 35.794 gats.

Els motius més freqüents que mouen a un energúmen a abandonar el seu animal, segons l’estudi, són: canvi de domicili, embaràs, i aquest és bo, mal comportament de l’animal. Des de la visceralitat, l’únic motiu que pot haver per abandonar a un gat, gos, home, dona, ésser viu en general, és el de ser una mala persona. A partir d’aquí, que cadascú li posi el nom que vulgui. És tal l’ acte de covardia, que demostra una insensibilitat i mala fe, que no té nom. No ve al cas, però si ens ve al cap: hem demostrat al llarg de la història certa maldat, i així és el món en el que vivim, on es permet que la meitat de la població estigui vivint amb dos dólars al dia, o que es morin 25.000 nens al dia; què podem esperar?

No ens desviem. El destí d’aquestes precioses i nobles bèsties, com totes, una autèntica meravella que han de patir compartir planeta amb la bèstia civilitzada, és divers. El 39,2% dels gossos, van ser adoptats; el 25,2%, es queden al refugi que l’adopta; el 16,8% tornen a casa; i el 15,5% han estat sacrificats. De gats, no he trobat dades. Una dada mínimament positiva és que al 2008 es van abandonar encara més éssers vius: un 2% més de gossos i un 7,9% més de gats.

D’altra banda, agraïr, aplaudir i felicitar a tots els refugis, centres d’acollida, protectores, fundacions, grups de persones que treballen per i pels animals. Donem les gràcies a la seva tasca digne d’elogi, dia sí dia també.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.