PUBLICAT: 17/09/2012 PER: Anna Casasayas : 0

La Cubana torna al Teatre Tívoli per fer-nos riure de valent amb la seva darrera proposta teatral. Especialista en parodiar personatges estereotipats d’àmbits i procedències diferents, la companyia ha escollit l’esdeveniment social per antonomàsia, el casori, per demostrar que el teatre impregna totes i cadascuna de les esferes de la quotidianitat.

A Campanades de boda, dirigida per Jordi Milán, es desenvolupa la gran paròdia que tots fem al casar-nos. Des dels preparatius previs, passant per l’elecció de la vestimenta i els detalls florals, fins arribar a la distribució dels oradors de la cerimònia; tots adoptem un rol i l’interpretem amb un rigor meticulós. La Cubana no ha fet sinó retratar-ho en un escenari ben particular, on les noves tecnologies de la informació marcaran un abans i un després a la tradicional celebració d’un enllaç matrimonial.

El casament de la Violeta, la filla d’una família de floristes de Barcelona, i en Vickram, un actor indi de Bollywood, es converteix en l’explosió de tensions, estrès i situacions contradictòries entre els membres d’una família de la classe mitjana-alta catalana aparentment ben avinguda. La petita cerimònia que els nuvis desitjaven es converteix en un ‘bodorrio por todo lo alto’ quan les dues caps de família, la mare i la tieta de la núvia, agafen les regnes de l’esdeveniment.

 

En una estètica que frega el límit entre el color i lo kitsch, serem els convidats d’una festa surrealista, frenètica i delirant, que comptarà amb la presència de personatges esperpèntics. La tieta andalusa de la núvia, la brasilera rebel casada amb l’hereu del negoci familiar o el funcionari que oficia la cerimònia faran les delícies d’un públic desitjós de participar d’un espectacle fresc guarnit amb irònics diàlegs.

L’exòtica proposta matrimonial de La Cubana captivarà els assistents des de bon començament. I és que, amb el seu humor particular, la companyia ens demostra que riure’s de les coses que ens passen és la millor teràpia per a fer desaparèixer tots els mals. Aquest casament podria ser el de qualsevol de nosaltres, no us el perdeu!


Campanades de boda, de La Cubana
On? Teatre Tívoli
Quan? Fins al 30/09/2012.
Preu? Entre 32 i 39€. Dimarts a 23€.