PUBLICAT: 18/11/2012 PER: Mireia Martínez : 0

Cartell El NomEl passat 19 d’octubre es va estrenar El Nom al Teatre Goya Codorniu dirigida i interpretada per Joel Joan. Aquesta versió de Jordi Galceran es basa en l’obra de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, i la trama ens recorda molt a la versió de Roman Polanski d’ Un dios salvaje (2011) de Yasmina Reza: una broma desencadena una sèrie de sinceritats que incomoden al grup d’amics i familia.

En Vicenç és un provocador, i en un sopar amb la seva germana i amics, fa creure que la criatura que espera es dirà Adolf. Aquesta petita mentida de res obre la caixa de pandora i dóna lloc a una sèrie de sinceritats i una cascada d’enfrontaments que acaben per destapar la guinda del pastís. El que els nostres amics mai ens han dit, la veritat incòmoda, allò que tothom sap però que ningú diu, la hipocresia… tot això és el que l’espectador pot veure a aquesta obra que té previst estar en cartellera fins el 23 de desembre.

El Nom

Uns personatges amb més secrets del que sembla… I és que, El Nom és això, una obra on convergeixen personatges que encarnen estereotips: el fatxenda triomfador (Joel Joan), la professora encantada amb la seva vida (Sandra Monclús), el professor íntegre que lluita pels seus ideals (Xavi Mira), la futura mare superficial inconscient (Mireia Piferrer) i el músic sense parella amb massa sensibilitat al que anomenen “fallera major” (Lluís Villanueva). A mesura que l’obra transcorre es van destapant les realitats d’aquests personatges rodons que disten molt de la primera impressió. Cadascun dels actors té el seu moment per reivindicar a través del monòleg el seu personatge.

L’ambientació, la naturalitat en la interpretació i una situació quotidiana com la d’un sopar entre amics, són els factors que atrapen l’espectador en la nova obra amb el segell de Jordi Galceran que a estones incomoda i deixa un gust agredolç, però que en la seva globalitat és un text intel·ligent sobre la família i l’amistat.

El Nom

El Nom
On? Teatre Goya Codorniu.
Quan? A partir del 19/10/2012.De dimarts a divendres, 21h Dissabtes, 18.30h i 21.30h Diumenges, 18.30h
Preu? de 28,5€ a 32€.