PUBLICAT: 13/01/2014 PER: Elisenda Guiu : 0

IAIA CARULLA_1200x800

Una iaia que de vegades fuma porrets “per les migranyes i el mal d’ossos”; que beu litres d’orxata i baixa “al paqui” a buscar-ne més; que coneix totes les marques de moda perquè navega per internet; que fa servir la tablet amb la mateixa desimboltura que un adolescent; que es fa dir Vanessa en els xats de contactes… I, al mateix temps, una iaia que vol el millor pel seu nét, que li prepara verdura i peix per sopar, que l’anima a marxar fora “per viure la vida” i a deixar ”el pabelló ben alt” amb la noia que s’endú a casa. Aquesta especial i magnífica iaia és la que interpreta la gran Montserrat Carulla en l’espectacle que s’ha presentat com a comiat de l’actriu als escenaris.

L’obra ve carregada de simbolisme. D’una banda, perquè es duu a terme al mateix lloc on l’actriu va debutar fa més de cinquanta anys, en un teatre –el Romea- que aquest any en compleix 150. I, si d’aquesta manera es tanca el cercle, d’altra banda, simbòlicament l’actriu dóna el relleu a una nova generació d’actors, en aquest cas encapçalada pel seu nét Aleix Peña Miralles i la jove Vicky Luengo, i ho fa, a més a més, amb la història escrita especialment per a l’ocasió pel fill de l’actriu, Roger Peña, a qui ja coneixíem anteriorment per l’obra Poder Absoluto. Per tant, a la vessant sentimental del comiat, s’hi suma també la relació de vincles familiars que engloba la peça.

IAIA ELS DOS_1200x800

La història en sí, en clau de comèdia, narra una situació quotidiana i propera: noi coneix noia, la porta a casa seva i tot sembla que va vent en popa fins que, tot d’una, interromp una àvia que va a buscar orxata a la nevera. A la noia no li fa cap gràcia, però tampoc n’hi fa anar descobrint tot allò que amaga el jove protagonista i que la Iaia no té massa problemes en desvetllar. Al cap i a la fi, qualsevol àvia vol el millor pel seu nét… Una història amable que parla de sentiments i de lligams afectius, amb un llenguatge ben proper i actual, i que serveix per gaudir una vegada més de la Montserrat Carulla en acció. Afortunadament, no sols els barcelonins tindran aquest luxe ja que, després del Teatre Romea, on s’hi estarà fins el proper 19 de gener, l’obra iniciarà una gira per diferents pobles de Catalunya.

On? Teatre Romea. Carrer Hospital, 51.

Quan? De dimarts a divendres a les 20:30. Dissabtes 18:30 i 20:30h. i Diumenges 18:00h.

Preu? De 19 a 25 euros.