PUBLICAT: 21/02/2014 PER: Elisenda Guiu : 0

refugi 0

Al Versus Teatre arriba Refugi a les Rocoses, la darrera proposta de Laura Freijo, una autora tot terreny que porta un munt d’anys vinculada a l’escena, ja sigui des de l’associació de dones creadores Projecte Vaca, o als locals on ha anat rodant els seus espectacles més íntims i personals, com “Soy lo que estás buscando”, que fins fa poc es podia veure tots els dimecres a la sala Cincómonos. Ara presenta a la sala del carrer Castillejos una comèdia delirant que ella mateixa ha dirigit i per la qual ha comptat amb les actrius Cristina Gámiz Caurin, Àngels Sánchez i Gemma Deusedas, així com amb l’actor Sergi Cervera.

refugi2

Per presentar l’argument de l’obra primer cal conèixer les seves protagonistes: La Diane és una dona de 39 anys tan sensible com enganxada extremadament a la melanconia; l’Amy és una dona més forta, encara que sigui amb ajut de medicaments, que va estar profundament enamorada de la Diane; i la Gina és una addicta als homes i a la beguda, incapaç de saber estar sola, a qui li agradaria estar sempre acompanyada d’una de les dues coses. S’apropen els quaranta de totes elles; un moment simbòlic, com sempre que es canvia de desena, i en aquest cas potser amb més trascendència si es contempla que les protagonistes arriben a aquest moment suposadament de maduresa amb més dubtes que respostes, i amb la motxilla plena de pors. Probablement, com tothom… Però elles, encara una mica més perquè, al cap i a la fi, la Diane, la Gina i l’Amy no són dones qualsevols, i potser és precisament això el que les uneix i converteix en amigues de l’ànima. Les tres decideixen celebrar el quarantè aniversari de la Diane d’una manera especial: passant un cap de setmana a un refugi.

refugi 1

El lloc on es troben no és pas un refugi qualsevol, és clar, sinó un de brut i desangelat. I per acabar-ho d’adobar, hi un psicòpata assessí rondant per allà… L’arribada del personatge masculí provoca una sèrie d’esdeveniments que aniran complicant la situació fins a límits insospitats, derivant en un cap de setmana boig amb conseqüències sorprenents. El resultat és una comèdia dramàtica, si bé l’ora transita per diferents gèneres, des de la sitcom inicial al thriller, passant pel drama i fins i tot el gènere fantàstic. Però per entendre com es poden condensar tantes coses en una mateixa proposta caldrà anar al Versus Teatre abans del 30 de març.

 Tràiler Refugi a les Rocoses

On? Versus Teatre. Castillejos, 179.

Quan? Dijous, divendres i dissabtes a les 22:00h. Diumenges: 20:00h.

Preu? 20 euros.