‘Sopar de nadal’, una proposta interessant de La Guapa teatre

0

poster sopar de nadalSopar de Nadal és el nou projecte de LA GUAPA Teatre, a la qual havíem conegut amb l’obra Call Center al Teatre del Raval.

Marc Angelet i Xavier Povill ens presenten durant 75 minuts al Teatre Muntaner aquest espectacle que sorprèn amb els primers 5 minuts: un joc d’ombres xineses mentre la taula del sopar de nadal es va construint al ritme coreogràfic pacient i minuciós que requereix tal esdeveniment. Els protagonistes vesteixen màscares com si es tractés d’una commedia dell’arte menys la nena, visiblement emocionada pel ritual.

La posada en escena és senzilla, una taula i 7 cadires, però els recursos d’il·luminació i sonors arrodoneixen l’espectacle visual. Apareix també com element clau el mirall,  que ens mostra la realitat deformada, en una mena de ficció que obliga als comensals a construir un personatge, a posar-se una màscara i a començar a actuar per dur a terme el joc de fer del Nadal el millor dels dies possibles. El problema ve quan pel capritx de la filla petita de la família, amb un trastorn obssesiu-compulsiu (TOC), i per la ineptitud dels pares, celebren Nadal cada dia durant gairebé dos anys.

Els actors ens sorprenen amb el to histriònic proper al clown que es manté durant la primera part de l’obra. La trama fa un gir que esdevé rodó pel desenllaç i ens mostra uns actors ja sense màscares que en primera instància desconcerten a l’espectador. Alícia Olivé atrapa a l’espectador amb magnetisme i recorda a l’Alícia de l’Alícia en el país de les meravelles, Oriol Roca és el graciós germà d’aquesta, Clara Puerto la mare, Carles Goñi el pare, Juan Ayala l’avi sexualment molt actiu, Sílvia Rivas l’àvia i  Gema Sala la tieta outsider. La deconstrucció dels fets a través de la qual es va descobrint el perquè de tot plegat, amb un gir a la trama i un hàbil canvi d’esceneografia li acaba de donar un grau de complexitat que acaba per arrodonir una obra tan arriscada com grotesca sobre el nadal, les famílies, on la hipocresia i els arquetips hi juguen un paper decisiu.

Sopar de Nadal

Sopar de Nadal

Us recomanem aquesta obra de la cia. La guapa que estarà a la Sala Muntaner fins el 17 de gener. Una proposta arriscada i vibrant que no deixa indiferent.

Sopar de nadal
Teatre Muntaner (C/Muntaner, 4)
Horaris: de dijous a Dissabte a les 22.45h. -Diumenge a les 20.30h.-
Preus: dijous: 14€. divendres, dissabte i diumenge 16€ . (- 25% Tr3sC, Jubilats i Carnet Jove)

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.