Del 6 al 9 de juny: 2ª Trobada del cinema alemany

0

2ª Trobada de Cinema Alemany

El próxim dilluns dia 6 i fins el 9 tindrà lloc la Setmana del Cinema Alemany a la ciutat de Barcelona, després d’haver celebrat la 13ª edició a la veïna Madrid. Durant aquests dies es projectaran 5 pel·lícules, de les que 3 s’estrenen per primer cop a Catalunya i 2 d’elles a Espanya. Aquesta activitat co-organitzada pel Goethe-Institut de Barcelona i German Films presentarà una selecció de les pel lícules més interessants del panorama cinematogràfic alemany de l’actualitat.

Obre el programa Los diarios de Poll (20h) el dilluns 6 amb la presència del director Chris Kraus. Aquest tercer llargmetratge de Chris Kraus (1963), que s’estrena per primera vegada a Catalunya, és un drama que ens remunta als dies abans de la I Guerra Mundial. La protagonista, Oda von Siering, després de morir la seva mare va a visitar al seu pare que té una nova família, i mentre està a la finca ella amaga a un rebel anarquista estoni ferit.

Los diarios de Poll

Goethe! de Philipp Stölzl es podrà visionar els dies 8 (20h) i 9 (22h) de juny. L’estrena a Catalunya d’aquesta cinta que rememora l’obra Les desventures del jove Werther (edicions 62) relata la vida del gran poeta i escriptor Johann Wolfgang von Goethe, que ens acosta a un capítol decisiu de la seva biografia: frustrat amb els seus intents d’escriure i obligat pel seu pare a estudiar una carrera jurídica, el jove Johann Wolfgang es trasllada a una ciutat petita. Allà viu una bella i intensa història d’amor que l’inspira a crear la novel·la que el llança a l’èxit com a escriptor i el converteix en una icona de la joventut romàntica a Europa.

Schlafkrankheit (Enfermedad del sueño) d’Ulrich Köhler es projectarà per primera vegada a Catalunya els dies 7 (20h) amb col·loqui del director i el dia 9 (18h). Ulrich Köhler, guanyador l’Ós de Plata al Millor Director a l’últim Festival de Berlín, ens brinda una mirada poc complaent al món dels cooperants internacionals en un país africà que al seu torn indaga en les diferents facetes de l’estranyesa i alienació que pot viure l’ésser humà.

Schlafkrankheit

Der Mann, der über Autos sprang de Nick Baker-Monteys és una road movie que ens porta de Berlín al sud del país, passant per l’Alemanya profunda. El jove Julian escapa d’una clínica psiquiàtrica i emprèn un viatge a peu. Al llarg del seu camí, hi ha molta gent que el mira de reüll mentre un policia li trepitja els talons amb una ordre de captura. La pel·lícula es projectarà el dimarts 7 (22h) i el dimecres 8 (18h).

Per últim, Sascha de Dennis Todorović és una història tragicòmica sobre la realitat polifacètica i intercultural de l’Alemanya d’avui que explica l’història de Sascha, de 19 anys, que s’enamora del seu professor de piano. El pare de Sascha s’adona i esclaten els conflictes entre ells, perquè el seu pare vol que el seu fill sigui un “home de veritat “. Com el pare, a més, planifica el retorn de la família sencera a Montenegro, a Sascha no queda altra opció que llançar-s’hi i prendre les regnes de la seva vida.

Sascha

Les pel·lícules que es projecten van des de grans produccions sobre temes històrics – com la història del poeta Johann Wolfgang von Goethe o la vigília de la Primera Guerra Mundial – fins a obres que proposen una mirada crítica, original i molt personal al món present. Algunes de les històries transcorren exclusivament a Alemanya. D’altres, en canvi, es desenvolupen entre Alemanya i altres parts del món, com l’est d’Europa o Àfrica.

Aquesta Trobada amb el Cinema Alemany serà el tancament de les Jornades d’intercanvi entre Alemanya i Espanya (Alemanya a Barcelona) que tindrà lloc el cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny, i que us anunciem a l’agenda setmanal. Podreu visionar les pel·lícules al Cinema Comedia (Passeig de Gràcia, 13) per 5€ (2,5€ l’entrada reduïda) del 6 al 9 de juny.

Goethe!

Per a més informació: www.cine-aleman.com.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.