PUBLICAT: 01/08/2011 PER: Mireia Martínez : 0

La Biennale di Venezia
La 68 edició de la Biennale del Festival Internacional de Cinema es celebra del 31 d’agost al 10 de setembre, i és un dels termòmetres del setè art, a on es descobreixen joies fílmiques o se’n desmereixen d’altres. Desde 1895 que es celebren aquestes jornades que fan que la cultura s’expressi en totes les disciplines: art, arquitectura, cinema, dansa, música i teatre. Enguany George Clooney obrirà la Mostra de Cinema amb The Ides of March, un drama polític protagonitzat per ell mateix, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Ryan Gosling, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood i Jeffrey Wright. En el film que dirigeix, després de Confesiones de una mente peligrosa, Buenas noches y buenas suerte i Ella es el partido, Clooney ha adaptat la novel·la de Beau Willimon, amb ajut del seu col·lega Grant Heslov.

The Ides of March

Roman Polanski competirà a la secció oficial amb les 21 cintes presentades al certamen amb Carnage, una adaptació de l’obra de Yasmina Reza Un déu salvatge, produïda a França, Alemanya, Espanya i Polònia. A la pel·lícula apareixen rostres com els de Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz i John C. Reilly. L’argument és senzill: un nen pega al fill d’un altre matrimoni i Polanski ens explica el que desencadena aquesta acció innocent durant 79 minuts. El talent narratiu i cinematogràfic d’un dels grans directors de sempre ens ho posarà fàcil. Després del nivell exhibit a El escritor, les expectatives són immillorables.

Carnage

En aquesta edició també hi podrem trobar a concurs Un método peligroso, l’última producció de David Cronenberg amb Keira Knightley, Viggo Mortensen i Vincent Cassel.  Del 2007 data una de les últimes perles de Cronenberg Promesas del este amb uns esplèndids Viggo Mortensen i Vincent Cassel (i Naomi Watts) submergits en el paper de membres d’una família mafiosa de l’Europa de l’Est. També entra a concurs 4:44 Last Day on Earth, de l’enfant terrible Abel Ferrara, amb Willem Dafoe, Shanyn Leigh, Natasha Lyonne i Paul Hipp. Com executarà la fi del món el director de El funeral? Per la seva banda, Todd Solondz presentarà Dark Horse, protagonitzada per Mia Farrow i Christopher Walken, i ha promès que aquest cop no hi haurà ni masturbacions ni violacions ni pedòfils. Destacar també que William Friedkin reapareix amb el thriller Killer Joe, protagonitzat per Matthew McConaghey, Emile Hirsch i Thomas Hayden Church. El director de El exorcista va estrenar Bug al 2007 amb poc èxit, sense oblidar que anteriorment, Reglas de compromiso i The Hunted tampoc eren per tirar coets.

Fora de concurs hi haurà W.E, el segon film de Madonna que recull la història d’amor entre Eduard VII i Wallis Simpson, que va obligar al monarca a abdicar el 1936, i l’affaire entre una dona casada i un guarda de seguretat rus. Tampoc optarà al Lleó d’Or Eva, l’òpera prima de Kike Maillo, que enguany podrem veure a Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ni l’últim treball d’Steven SoderberghContagion, on Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow i Laurence Fishborne es trobaran amb una realitat ben crua: un virus mortal s’està escampant ràpidament. El director de Sexo, mentiras y cintas de video posa d’aquest manera punt i final a la seva trajectòria com a cineasta, i amb el tràiler del seu film, nosaltres fem el mateix:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g]