Exposició ‘Construir la Revolució. Art i arquitectura a Rússia 1915-1935′

0

Del 4 de febrer al 17 d’abril, CaixaForum de Barcelona, acollirà l’exposició Construir la Revolució. Art i arquitectura a Rússia 1915-1935. La mostra es concentra en la avantguarda artística i arquitectònica que varen plasmar els ideals socialistes que varen impregnar a una societat que va iniciar al 1917 la coneguda com la Revolució Russa. El canvi polític i social es va dividir en dos moviments, la Revolució de Febrer,  amb la que s’estableix una República després de provocar la caiguda del tsar Nicolau II, i posteriorment, la Revolució de Febrer, en la que el partit dels bolxevics, els Soviets, es fan amb el poder del país. Arquitectes de la talla de Vladímir Shújov, Konstantin Melnikov, Moisei Ginsburg, constructivistes com ara Liubov Popova, Vladimir Tatlin, Kazimir Malèvitx, El Lissitzky o Gustav Klucis, entre d’altres, són alguns dels noms claus d’un període tan necessari com vital per entendre la història i l’art del segle XX.

Informa el web de l’exposició: La mostra està formada per unes 250 obres: fotografies d’arxiu dels edificis construïts entre 1920 i 1930 provinents del Museu Estatal d’Arquitectura Schusev de Moscou; dibuixos, pintures i maquetes de la Col·lecció Costakis del Museu Estatal d’Art Contemporani de Tessalònica i una selecció de fotografies en color i de gran format del fotògraf britànic Richard Pare realitzades entre 1992 i 2010 sobre els primers 15 anys de la història de la Unió Soviètica.

A més de l’exposició, no cal perdre la vista a les activitats paral·leles relacionades amb Construir la Revolució. Per tenir tota la informació, us remetem de nou al web d’aquesta interessantíssima exposició.

Us deixem amb la primera part d’un documental sobre la Revolució Russa:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dVrh3xh5UmU]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.