In-Edit 2017

0

A Barcelona tot va bé. Continuem amb la nostra vida amb total normalitat, sense ensurts i amb preciosos hàbits. I un motiu per afirmar-ho és que arriba una nova edició de l’In-Edit, efectivament, el Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona. Del 26 d’octubre al 5 de novembre, arriba la 15a edició del festival que abraça Cinema i Música, oferint el millor i més selecte cinema documental sobre música. Un any més, la graella és de traca.

Desde BCNCultura.cat hem fet una selecció de les pel·lícules que considerem més interessants. Ara bé, primer doneu un repàs a la programació sencera, perquè és realment complicat decidir-se. Una de les grans virtuts del festival és que toca molts gèneres músicals. Estem per tant d’un festival ecléctic, obert a tots els públics i oïdes. No hi ha barreres ni fronteres. Només gaudir de la música al cinema, i deixar-se endur per la cultura i les sensacions. La música ens fa creure en la divinitat. Què podem dir quan la podem gaudir a la gran pantalla?

Sense més distraccions, i amb el tic-tac de l’imparable compte enrere perquè arribi el dia 1 del festival, és a dir, el 26 d’octubre, a continuació us presentem les que, a priori, són les pel·lícules que no ens perdrem:

  1. American Valhalla: Sí, nosaltres som de rock n’ roll. No ens amaguem pas. Al contrari. Iggy Pop, Josh Homme… Ja ens ha conveçut. Cara a cara, un dels més grans de sempre i un dels grans dels darrers 20 anys. Encara no heu escoltat el Post Pop Depression, el disc que varen crear junts? Va, de pressa. I d’aquí uns dies, cap a la pel·li.
  2. Bill Frisell. A portrait: Un dels grans guitarristes de la història, ha treballat amb algun dels noms més importants del jazz, folk i rock, sempre ha passat desapercebut pel seu tarannà introvertit, humil, familiar. Descobrirem i redescobrirem a un músic que viu per la seva música, per la creativitat i l’art. Més autèntic impossible.
  3. Faithfull: Mite vivent, si encara no s’havia dit tot d’ella, aquest excepcional document servirà per endinsar-nos novament en l’univers d’un dels noms que sempre surten a qualsevol tertúlia musical envers els seixanta i setanta. I encara avui en parlem, quins concerts ha ofert a la nostra ciutat  darrerament… Imprescindible.
  4. The Public Image is Rotten: John Lydon, és a dir, el líder de P.I.L. Documental centrat en la reinvenció després de l’etapa Sex Pistols. Fa gairebé 40 anys que sabem que Lydon és molt més que Rotten, i aquest documental ha de servir per mostrar que P.I.L ha estat una de les grans bandes dels darrers temps. Lydon is God.
  5. Unfinished Plan – El camino de Alain Johannes: Fundador d’Eleven, el seu nom està lligat a alguns dels músics més importants del nostre temps. El seu talent és tan extens com la llista de músics que han volgut comptar amb ell a l’hora de crear un disc o d’anar de gira. Ara toca parlar d’ell i de la seva vida i obra. Geni.
  6. The Allins. Si ens pensàvem que GG Allin era peculiar, atenció, que ara veurem com és la seva família. Document entranyable, la pel·lícula ens permetrà endinsar-nos en els detalls i secrets de la vida del punk més punk com mai ens havíem imaginat. Perquè tot té un perquè… o potser no. Les famílies són tot un món.

Aquesta és la nostra llista. Ara bé, acabem de repassar la graella i recomanaríem cinc més… i deu, també. Però, de moment, ho deixem així. Repasseu la programació i graella, i decidiu. La cita és l’In-Edit, el Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona, del 26 d’octubre al 5 de novembre. Avisats esteu.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.