Primal Scream: Screamadelica a I Want My MTV Ibiza

0

El 2 de setembre, Primal Scream aterrarà a la discoteca Amnesia d’Eïvissa per interpretar Screamadelica, en el marc de l’ I Want My MTV Ibiza. Cada divendres, a partir de l’ ú de juliol, hi haurà una banda o un artista que caldejarà encara més les nits de la illa balear més nocturna. Des d’ Snoop Dogg a Duran Duran, passant per 2ManyDjs i Robyn, i arribant fins el grup salvatge liderat per Bobby Gillespie, aquesta mena de festival intermitent servirà per contrarestar l’oferta musical de la citada discoteca.

Screamadelica, l’àlbum que va néixer arran del descobriment per part de Bobby Gillespie i del seu bon amic Alan McGee de Creation Records de la música acid house a finals dels 80. Un cop aquest gènere musical conquista l’escena britànica, Primal Scream, de la mà del seu líder, es reinventen. Apassionats de la música pop-rock dels 60 i dels 70, quan comencen a treballar en el seu tercer treball, la influència de la música disco es fa evident. Quan sol·liciten a Andrew Weatherall, un Dj amic seu, que realitzi un remix del single I’m losing More Than I’ll Ever Have, l’himne que uneix el rock ‘n’ roll i la música disco és fa realitat: Loaded és la cançó sintetitza de forma rodona la unió de cultura de club i el rock ‘n’ roll, i defineix, d’alguna manera, perquè Primal Scream és un dels grups sense el qual difícilment es pot entendre la música dels darrers vint anys. El mateix Weatherall, Hugo Nicholson, Jimmy Miller i The Orb produeixen un àlbum publicat fa vint anys i que sona tan actual com el primer dia, on hi trobem dub, dance, tecno, acid house, pop, rock, i sobretot, a uns Primal Scream que presenten la candidatura a banda destinada a perdurar, com així ha estat. 

Després de passar per Barcelona l’any passat (en un memorable concert), de recórrer Europa i part del món (la gira Screamadelica Live! passarà també pel FIB el proper 17 de juliol) recordant perquè Screamadelica és un punt i a part a la música, qui vulgui sentir We wanna be free, to do what we want to do, and we want to get loaded and we want to have a good time, el 2 de setembre s’ha de deixar caure a la discoteca Amnesia d’ Eïvissa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PThpwNA6IAE]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.