PUBLICAT: 02/07/2010 PER: Daniel Bossio : 0

Del 7 al 17 d’octubre arriba el 43è Festival de Cinea Fantàstic de Catalunya. La pel·lícula dirigida per Guillem Morales, Los ojos de Julia, l’ inaugurarà. Dijous 7 d’octubre serà el dia en el que s’iniciarà una nova edició del certamen, amb aquesta pel·lícula protagonitzada per Belén Rueda, qui interpreta a un dona obssesionada amb la mort de la seva germana bessona i que pateix una enfermetat degenerativa a la vista.

Més notícies sobre el festival: Matt Reeves, director de Monstruoso, ha realitzat un remake de l’excel·lent Déjame Entrar (Let the Right One In, aka Låt den rätte komma in), anomenada Let Me In, produïda per la mítica Hammer. Aquest film obrirà la Secció Oficial Fantàstic. La pel·li està protagonitzada per Chloe Moretz (Kick-Ass) , Kodi Smith-McPhee (La carretera) i el gran Richard Jenkins. Particularment, tinc molta curiositat per comprovar la proposta de Matt Reeves, com enfocarà un remake d’un film tan subtil i tens com ho és Déjame Entrar de Tomas Alfredson. És més: com haurà rodat la memorable seqüència final de la piscina, on amb un fora de camp, el director suec crea un moment cinematogràficament parlant sublim. Esperem que el remake sigui un exercici cuidat i elegant, i no una proposta destinada a fer calaix. Però a la vida, cadascú té el seu punt de vista, per tant, sempre caldrà esperar per opinar.

Més: El Festival de Sitges 2010 portarà la guanyadora de la Palme d’Or del darrer Festival de Cannes, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, del director tailandès Apichatpong Weerasethakul, trencant d’aquesta manera amb l’opció fàcil de donar premis a directors coneguts pel gran públic. El film és una anàrquica història de fantasmes, des d’ un punt de vista tan lliure com oníric, i totalment imprevisible, tal i com va afirmar el president del Jurat que el va premiar com la millor pel·li del darrer Festival de Cannes, Tim Burton. Weerasethakul, que ja va ser premiat al mateix festival amb Blissfully Yours, i que dirigeix la productora Kick the Machine, destinada a propostes anti-mainstream, és un dels autors cabdals d’un corrent proper a un realisme màgic que beu del misticisme i del romanticisme fílmic.

Estarem atents a pròximes novetats.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Jk-EoUb0nvg]