PUBLICAT: 10/11/2009 PER: Daniel Bossio : 1

Un any més, el 5è consecutiu, arriba el World Press Photo al CCCB. Avui 10 de novembre, a les 19.30, s’inaugurarà l’exposició amb les que la Fundació Photgraphic Social Vision fa una volta al món en 199 fotografies.

1r-premi-temes-actualitat-foto-individual

Recordem, el primer premi del 2008, imatge d’un pol·li assegurant-se que uns inquilins que no podien pagar la hipoteca havien abandonat la casa en la que fins ara vivien:

anthony-suau-world-press-photo-2008-guanyadora

Dividides en 11 categories (notícies d’actualitat, temes d’actualitat, personatges de actualitat, esports, fotos d’acció, reportatges d’esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa, i art i entreteniment), les imatges que es podran veure són les trïades per un jurat internacional independent que cada any vota les fotografies enviades per fotoperiodistes de tot el món. Un català, Pep Bonet, ha estat un dels fotoògrafs elegits, gràcies a la seva mirada dels transexuals d’Hondures.

Foto-de-Pep-Bonet-transexuals-Honduras

La falta de patrocinador implica que aquest any el World Press Photo no sigui gratis. L’entrada val 4,50 euros. Així és com es cuida l’art i l’educació independent en el S.XXI. La mostra romandrà oberta fin el 13 de desembre.

Víctima-terratremol-Beichuan-Foto-de-Chen-Qinggang

Comments are closed.