La mujer con la nariz rota, de Srdan Koljevic

0

Una noia amb el nas trencat i un nadó puja en el taxi de Gavrilo. En mig d’un embús en el pont de Belgrad, la noia baixa del taxi i es llença del pont, deixant el seu fill en l’interior del vehicle. Aquest fet té tres testimonis de l’incident: Gavrilo, un dur refugiat bosnià que es veurà obligat a fer-se càrrec del nadó i esbrinar què ha passat amb la mare; Anica, una professora d’institut que va perdre el seu fill en un accident de cotxe, i Biljana, una farmacèutica que s’adona que no està enamorada del seu promès. Els tres viuen tancats en si mateixos a conseqüència d’uns passats traumàtics marcats per la mort i la desgràcia, i arrel de l’incident del pont començaran una lluita per deixar-los enrere i trobar una raó autèntica que doti d’algun sentit les seves vides.

Amb la ciutat de Belgrad com a gran teló de fons, el director serbi Srdjan Koljevic ens presenta un personatges que sobreviuen, més que viuen, en una ciutat que com ells està marcada per un passat convuls que inevitablement ha marcat el seu present i el dels seus habitants. Però el director obre una porta a l’optimisme, i ens presenta una història carregada de vitalitat, on els tres protagonistes del film enfilaran un pont que els portarà a un futur força més esperançador que el present. Amor i desamor, marcarà les noves vides de tots ells, i encara que no tots seran correspostos en les seves perspectives, sí que trobaran la raó necessària que els tornarà el sentit a la seva existència, gràcies a mirar al seu interior i curar les ferides del passat.

Una narració ferma, que enllaça i explica amb agilitat les tres històries, i uns personatges molt ben dibuixats i notablement interpretats (menció especial per Nebojsa Glogovac i la seva creació de Gavrilo) fan un film força agradable de veure, i que gràcies a la naturalitat de les situacions que ens presenta, i la quotidianitat del que succeïx en cada moment, ens el fan molt proper. La mujer con la nariz rota no té cap més pretensió que mostrar-nos la realitat del dia a dia, i com l’amor és converteix en el gran motor que impulsa les nostres aspiracions, i un film així, encara que no sigui una obra mestre, sempre es d’agrair.
youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TD8gFzPmHhk

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.