PUBLICAT: 12/01/2011 PER: Mireia Martínez : 0

Façana La Santa

Paco Guzmán és un cuiner reconegut que fa prop de 2 anys va obrir Santa, el germà petit del restaurant Santa Maria ubicat al carrer Comerç 17 i amb 10 anys d’experiència. La Santa té disponible un menú de migdia amb molt bona qualitat i a un preu raonable, que tira a caret per la majoria de butxaques.

El menú de migdia que ofereix Santa té diferents opcions que permeten  ajustar el preu o la gana, es pot menjar el menú complet per 16,05€ o entrants i el postre per 10,70€ o un plat més el postre per 12,50€ (iva inclós).
El menú es composa d’uns entrants que varien diàriament. El dia que hi vaig anar hi havia amanida de pera amb formatge parmesà, crema de porro i tomàquet amb ous de truita de riu, i croqueta de pernil ibèric i pollastre; aquests tres entrants que serveixen a la vegada en una safata de ferro, i que, generalment, com diu en Paco, solen ser vegetarians, però el dia que hi vaig anar jo no, encara que és possible que si els hi demanés canviar-ne algun ho farien.

Entrants

A part d’això, si els entrants no ens acaben de fer el pes, podem demanar unes tapes que també van canviant temporalment com les escopinyes amb gelatina de mandarina i taronja sanguina o els musclos amb salsa d’anís (7,20€), i les braves de boniato o les samosa de pèsols amb salsa de iogurt (3,60€).

De plat principal en Paco sempre inclou al menú un plat d’ous, avui era ous fregits amb alls tendres, pernil i patata palla; també un plat de peix, avui un boníssim lluç amb carbassa al forn i mongetes tendres; un plat vegetarià, avui un arròs saltejat amb verduretes a l’estil oriental; i, per últim un plat de carn, avui confit d’ànec amb patates panadera i amanida.

Arròs saltejat amb verdures a l'estil oriental

Lluç amb carbassa al forn

I els postres no són menys, es pot escollir entre unes trufes amb iogurt i gelatina d’anís, una mousse de xocolata amb gerds i xantillí, un boníssim pastís de pastanaga amb compota de poma i gelat de vainilla, panacotta amb crumble i confitura de préssec, trufes de xocolata i arròs amb llet i gelat de capuccino.

Pastís de pastanaga amb compota de poma i gelat de vainilla

L’emplaçament del Santa al costat del Parc de la Ciutadella és idoni per l’elevat número de guiris que ocupaven el 80% de les taules, amb una Time Out de Barcelona a les mans. L’interiorisme, d’Alfons Tost, convergeix creativament amb la proposta culinària d’en Paco, amb un local de dues plantes ampli i lluminós que té, inclús, un reservat per celebracions ultra secretes. Ah! agafen Tiquet Restaurant (important).

Per si no us he convençut amb les fotos i l’explicació, us deixo en Paco mateix perquè us expliqui el menú de migdia del Santa:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cWuTmlJ28_I]

La Santa
Av. Meridiana, 2
93 309 70 78

www.santamania.info