Llibre ‘Cocinar los ingredientes japoneses (Cocina Bio)’ de Clea

0

El 2009 l’editorial Hispano Europea va publicar en castellà Cocinar los ingredientes japoneses (Cocina Bio) de l’autora Clea,  qui ja té altres títols de la mateixa editorial coneguts com Agar-agar (Cocina bio), Comida sana en fiambrera (Cocina bio), o l’última novetat Quinoa (Cocina bio), entre d’altres.

L’autora, que va viure durant 2 anys al Japó, es va sorprendre que el sushi no fós un aliment bàsic i essencial de la cuina japonesa i, en una reduïda introducció, ens explica que la cuina diària japonesa és a base d’estofats, verdures  i carns arrebossades i una infinitat de salses dolces o salades. Amb la intenció de trobar aliments <<bons per al cos>> (karada ni yasashi) i seguint els ingredients del règim okinawa va començar a experimentar amb productes vegetals com el te verd, el miso, el sèsam o el tofu per conciliar una cuina a mig camí entre la japonesa i la “seva cuina de tota la vida”; i el resultat el tenim explicat durant les 108 planes d’aquesta obra.

Les receptes són senzilles i els ingredients es poden trobar fàcilment a qualsevol comerç d’alimentació dietètica (Clea compra molts dels seus productes a Sartoriz La Boutique), de productes japonesos o de productes xinesos (aquest últim un xic més barat); o simplement reemplaçar allò que et manca amb algun altre ingredient. Els plats no estan classificats per entrants, primers plats… expressament perquè a la cuina japonesa es serveix tot el menjar al mateix temps, però sí que hi ha un índex que aglutina les receptes en diferents blocs temàtics: la soja, el sèsam, les algues, l’arròs, les verdures i altres productes; a més d’un glossari d’ingredients molt pràctic.

Algun exemple del que us podeu trobar en aquest llibre: tofu amb tomàquets secs,  pisto amb tempeh, albergínies gratinades amb miso,  galetes de sèsam,  amanida de verduretes amb alga wakame, pastís de poma amb sirope d’arròs, boniato amb crema de tomàquets secs o invencions de l’autora com el sandwich de miso o de tofu, entre d’altres.

Pots consultar les receptes de Clea al seu bloc o fer-te fan seva a Facebook, o comprar-te el llibre.

Cocinar los ingredientes japoneses (Cocina bio)
ISBN: 978-84-255-18478
Autor: Clea
Preu: 9.90 €
Pàgines: 108

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.