PUBLICAT: 18/02/2019 PER: Daniel Bossio : 0

Nit a emmarcar la que ens varen oferir els quatre gegants d’Atlanta, Mastodon. A les acaballes de la gira del seu darrer disc, Emperor of Sand, amb un setlist rodó i un so demolidor, els nord-americans varen tornar a demostrar perquè són la millor banda de metal de l’actualidat. Poderosos, intensos, virtuosos i propers, i acompanyats per uns teloners de luxe, com Mutoid Man i Kvelertak, Mastodon ens varen oferir un d’aquells recitals que queden a la memòria dels presents. “Mastodon, Mastodon, Mastodon!” No recordo quantes vegades tot el Razz va ovacionar i cridar el nom d’una de les nostres bandes favorites. I no eren pocs els motius per fer-ho. Quina nit.

A poc a poc es va anar omplint la històrica sala Razzmatazz per una de les nits marcades en vermell a l’agenda pels amants del metal. Ben aviat les sensacions varen ser bones, amb Mutoid Man. Amb només dos discs, els de Brooklyn barregen amb encert, energia i recursos de la NWOBHM amb heavy clàssic. L’extàsi va incrementar amb una realitat de l’escena que respon al nom de Kvelertak. Els noruecs, amb nou frontman, varen posar tota la carn a la graella amb un setlist on estaven totes les seves grans cançons. Proveu d’escoltar Bruane Brenn, 1985, Evig Vrandar, Mjød i Kvelertak, una rere l’altra, i si no sentiu res, preocupeu-vos. En directe, els Kvelertak són tota una experiència, oferint tot allò que tant ens enamora del rock n’ roll.

Després de gairebé una hora de Kvelertak, i quan un es pensa que allò no pot anar a més, res millor que Mastodon per empassar-se les paraules. Només amb la presència de Brann Dailor, Brent Hinds, Bill Kelliher i Troy Sanders damunt de l’escenari, de seguida vàrem entendre que allò era un punt i a part. I per si hi havia algun dubte, quan varen atacar amb Iron Tusk, la nit va adquirir una altra dimensió. March of the Fire Ants i Mother Puncher, a continuació, evidenciaven les intencions dels d’Atlanta. Un inici amb temes de Remission i Leviathan, els seus dos primers discs, eren el millor presagi per una nit inoblidable.

La nit avançava, intercalant temes de tots els seus àlbums, sent Leviathan el més representat amb cinc temes en total: Iron Tusk, I am Ahab, Megalodon, Aqua Dementia i Blood and Thunder, amb la qual varen acabar el monumental concert. Moments en els quals un s’oblida de tot varen haver-hi uns quants: Sleeping Giant i Capillarian Crest, del fantàtic Blood Mountain, Ghost of Karelia i Crack the Skye, del disc amb aquest mateix títol, o Spectrelight, de The Hunter, per citar alguns d’ells.

Barcelona, sala Razzmatazz, 15 de febrer de 2019. Mastodon torna a demostrar perquè regnen al panorama del metal. Podríem seguir comentant les sensacions que vàrem viure aquella nit. Però què millor que quedar-nos en silenci i intentar rememorar els crits del públic, repetits durant alguns moments de la nit: MASTODON, MASTODON, MASTODON!