PUBLICAT: 21/03/2010 PER: Marta : 0
Arrossar, Delta de l'Ebre

Mapa del delta de l'ebreEl Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de tot Catalunya. La varietat de fauna i flora que s’hi troba és extraordinària. Entre els vegetals destaquen, entre altres, l’arròs, els canyissars, les jonqueres i els eucaliptus. Pel seu nombre, la importància numèrica de les aus (entre 50.000 i 100.000 individus de 300 espècies diferents) és innegable. Si voleu impregnar-vos de coneixements naturals, us recomanem que una de les primeres coses en visitar sigui la Casa de Fusta (Poblenou del Delta), on podreu admirar les diferents exposicions i gaudir d’una panoràmica de la bassa de l’Encanyissada des de la torre d’observació.

Torre d'observació, Delta de l'EbreArrossar, Delta de l'Ebre

Aprofitem que som a l’hemidelta sud per imaginar com era la regió abans que es creessin els canals i s’introduís el conreu de l’arròs. Aleshores, la planícia era una gran terra de pastura. Si tenim sort, veurem manades de braus pasturant a l’Encanyissada. A més a més, els canyissars de la bassa aixopluguen una gran població d’aus.

Ens desplacem a l’hemidelta nord tot fruint dels bells paratges per on transitem. La propera proposta té el seu inici a Deltebre, concretament a l’Ecomuseu del Parc, on trobarem tota mena d’informació relativa al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Un camí asfaltat ens condueix a la platja de la Marquesa, un dels llocs on el cordó de dunes es manté de manera més fidel al passat. Recomanem una passejada per la platja; això sí, tenint cura amb l’entorn, car és una zona de nidificació. Arribarem fins a la platja del Fangar, reconeixible gràcies al far. Si coincidim amb un dia de forta calor, potser serem testimonis dels famosos miratges del Delta! Atenció, els vivers de musclos i ostrons no són pas imaginacions, són ben reals.

Fangar, Delta de l'EbreFangar, Delta de l'Ebre

Si us ve de gust fer exercici, recordeu que l’orografia del Delta de l’Ebre és tan plana, que les passejades a peu o en bicicleta són a l’abast de tothom. Sigui com sigui, passar un dia al delta és sinònim de gaudi de belles vistes, de pau i de tranquil·litat.

Posta de Sol del Delta de l'Ebre

Algunes recomanacions gastronòmiques:

· Restaurant Nuri
Pas de l’illa de Buda
Tel.: 977 48 01 28

· Casa Amadeo
Carrer Ebre, 5. Poblenou del Delta.
Menú migdia: 11 €
Dia de descans setmanal: dilluns.

· Los Vascos
Platja de la Marquesa
Tel.: 977 26 71 71

Dades d’interès

· Oficina de Turisme
Adreça: Pl. Vint de Maig, 1
Tel.: 977 489 309
www.deltebre.net

Les festes de la vila
· Festa Major Poble Nou del Delta: de l’1 al 7 d’agost
· Festa Major de Deltebre: aproximadament del 13 al 23 d’agost
· Jornades gastronòmiques de l’arròs: octubre