‘Alta tensió’ de Harlan Coben i ‘Purga’ de Sofi Oksanen arriben en català

0

La Magrana publica durant aquest mes de març Purga de Sofi Oksanon i Alta Tensió de Harlan Coben. Dues novel·les premiades i alabades per tot arreu que finalment es podran llegir en català, amb traduccions d’Emma Claret i Eila Pyrhönen (Purga) i Xavier Zambrano (Alta tensió)

Purga de Sofi Oksanon ha rebut infinitat de premis: Premi europeu a la millor novel·la de l’any 2010, Premi Fémina Estranger 2010, Premi a la millor novel·la FNAC 2010 a França, Premi del Consell de literatura nòrdica 2010, a més d’altres premis rebuts a terres escandinaves al 2008 i 2009, com el Gran premi del Club del Llibre de Finlàndia 2008. Purga narra el drama viscut per dues generacions de dones d’Estònia, recorrent la història del país des de la II Guerra Mundial i l’ocupació soviètica fins els anys noranta, quan, amb la independència, el poble va haver d’adaptar-se a la realitat de l’Europa d’aquells anys tan convulsos. Les protagonistes són Zara i Aliide. Zara, qui ha fugit del seu proxeneta, busca refugi a casa de l’anciana Aliide. S’enfronten dues maneres de sobreviure a un règim totalitari, dues formes d’entendre la vida, en la que resulta una crua reflexió sobre la incidència de la realitat social i política en la vida de les persones.

Alta tensió de Harlan Coben és la darrera història protagonitzada pel seu àlter-ego Myron Bolitar. La sèrie protagonitzada , inclou, entre d’altres, títols com Motivo de ruptura, Golpe de efecto, Tiempo muerto, Muerte en el hoyo 18, Un paso falso, El último detalle (publicades per RBA) i Desapareguda (publicada per La Magrana). Bolitar, per qui no el conegui, era una jove promesa del basquetbol nord-americà, el millor jugador del seu estat, però en en seu debut a l’NBA, amb els Boston Celtics, una greu lesió de genoll, va acabar amb la seva carrera. Va canviar les cistelles per la toga, llicenciant-se en Dret a Harvard. El món del crim seria la pista per on es mouria el seu destí, i a Alta tensió, dos dels seus clients, una parella formada per una ex-jugadora de tennis i una estrella del rock, situen a Bolitar en una tessitura no coneguda fins ara: es replanteja el seu matrimoni, la fidelitat i els vincles de sang. Amor, crim, sang, tot es concentra en un relat que ha rebut el Premi Internacional de Novel·la Negra RBA del 2010.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.