Un dia a la vida de The Beatles

0

Coincidint amb el 30 aniversari de la mort de John Lennon, l’editorial Rizzoli ha editat el llibre A Day In The Life of The Beatles, on es recull una sèrie de fotografies del grup, inèdites fins ara. Aquestes porten la firma del famós reporter gràfic Don McCullin, qui va retratar els quatre de Liverpool el 28 de setembre de 1968. En el llibre també trobem un text firmat pel propi Paul McCartney.

Don McCullin va rebre l’encàrrec de fotografiar al grup a través d’Apple Corporation per petició expressa del grup, que eren grans admiradors del seu treball. Per aquells dies, McCullin ja s’havia convertit en el fotògraf de guerra més important del moment gràcies a les imatges capturades a primera línia de combat de la Guerra de Vietnam. El diumenge 28 de setembre de 1968 Lennon, McCartney, Harrison i Star, farien un parèntesis en les sessions de gravació del seu White Album per rebre al fotògraf en els jardins de la casa de Paul McCartney, i d’aquesta manera quedar immortalitzats en una sessió fotogràfica plena d’espontaneïtat. Aquestes fotografies poden ser considerades l’últim gran testament dels Beatles, en les que s’observa el grup com una gran unitat, desprès del que suposaria la gestació del famós disc blanc del grup.

Les imatges de McCullin, triades d’entre els vint carrets que va disparar, mostrant un grup totalment transformat, lluny de la innocència que desprenien les imatges dels seus inicis. Al 1968 eren un grup en el seu màxim nivell creatiu i de popularitat, convertits en icones, que havia sabut evolucionar segons el seu entorn canviava i es feia més convuls i agitat. McCullin es tornava a trobar en la primera línia de l’acció. Davant seu tenia un dels principals eixos que movia la contracultura d’ aquells dies, un grup de músics disposats a combatre amb un altre tipus d’armes i en un altre camp de batalla. Per aquells dies, John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney i George Harrison es trobaven immersos en la seva obra més ambiciosa, que acabaria resultant el primer pas cap al final del grup. D’aquesta sessió en sortiria una imatge totalment premonitòria, una fotografia on John Lennon simula estar mort al terra, envoltat per els altres tres beatles.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.