PUBLICAT: 15/04/2009 PER: Mireia Martínez : 0

n_bechdel-fun-homeAlison Bechdel (1960) ens retrata la seva infantesa i adolescència a Fun Home. El subtítol del còmic, Una família tragicòmica, ens fa adonar del sarcasme amb que Bechdel reconeix la seva família i el nom de la casa funerària que va fundar el besavi (i on treballà la família).

Tot i que ens explica la relació (quasi nul·la) amb la seva mare, o amb els seus germans (gairebé inexistent), el relat es centra amb la relació que Bechdel té amb el seu pare, Bruce, professor d’anglès que té com a hobby coleccionar antiguitats i la restauració d’objectes. Un personatge cult i reprimit, però obsessionat per l’aparença, tant que gasta els anys de la seva vida a decorar i arreglar béns materials (la casa victoriana on viu la família) que per dins estan podrits.

Fun Home, dividit en 7 parts (com la Recherche de Proust) i amb constants referències a Fitzgerald, entre d’altres; ens relata com la veritat d’Allison (la seva homosexualitat) aflora quan acaba la mentida del seu pare (homosexual, també). La desatenció del pare durant la infantesa de Bechdel,  els uneix per l’interès d’aquesta per la literatura, i esdevenen dos éssers més propers i similars del que ells mateixos creuen, a mesura que es desenvolupa el relat .