Matar en Barcelona, recull de relats sobre els assassinats de Barcelona

0

portada del llibre Matar en BarcelonaMatar en Barcelona (2009), com molt bé indica el seu nom, tracta sobre assassinats ocorreguts a la ciutat de Barcelona i l’edició, que ha anat a càrrec de Jordi Corominas i Ana S. Pareja ha fet de Matar en Barcelona la segona entrega d’una trilogia encetada per Odio Barcelona (2008) que segons Corominas va en contra del “màrketing institucional que presenta una ciutat  bonica on tot és meravellós“.

L’obra és un recull de 12 relats escrits per autor novells. Noms coneguts com Javier Calvo (Mundo maravilloso, 2007), Gabriela Wiener (Sexografías, 2008), Raúl Argemí (La última caravana, 2008), Sabino Méndez (Hotel Tierra, 2006), Francesc Serés (Contes russos, 2009), Manuel Vilas (Aire nuestro, 2009), Llucia Ramis la recent guanyadora del premi Josep Pla per Egosurfing, Sebastià Jovani (Emulsión de hierro, 2009), Elena Medel més experta en antologies poètiques; i d’altres autors no tant coneguts i inexperts amb el relat noir com Antonio Luque (fins ara conegut com Sr. Chinarro), Darío Hernando i Mara Faye Lethem.

L’assassinat és present a tots els relats excepte un: Otra carta robada de Sabino Méndez; on una infermera es sucida tirant-se per la finestra de l’hospital on treballa. Així doncs, la mort és l’eix vertebrador d’aquests relats que ens expliquen en primera persona la terrorífica història de Hansel i Gretel, la perversió d’un frare que esdevé llibreter o com un guitarrista d’un grup de rock intenta atracar una joieria de Vilafranca del Pemedès i li surt peix. Els editors deixen ben clar que el llibre no és ni una reproducció fidel de la successió dels fets ni els personatges es corresponen, sinó que els relats són ficticis i només s’inspiren en crims reals que van passar a Barcelona.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-7X2vuEJCZA]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.