Somriures de Bombai, un llibre que explica la tasca de l’ONG de Jaume Sanllorente

0

Jaume SanllorenteÉs possible que molta gent no coneixi al periodista Jaume Sanllorente (1976) ni el seu projecte Somriures de Bombai com molta gent tampoc no sabia qui era Vicente Ferrer (1920-2009) quan va veure als diaris anunciada la seva mort.

La història de Jaume Sanllorente i l’ONG que va fundar s’explica al llibre Somriures de Bombai el viatge que va canviar el meu destí (2007) de Plataforma editorial. En el segon viatge que Sanllorente fa a l’Índia (cap al 2003) allunyada del bucòlic Bollywood que ens arriba, contacta amb un orfenat de 40 nens que estava a punt de tancar i si no s’actuava aquells nens, tots amb un passat horrorós, tornarien a l’infern del que se’ls havia rescatat. Jaume, horrotitzat pel que podia deparar a aquells nens, va tornar a Barcelona, va deixar la feina i va començar a reunir cèntims d’on podia per aconseguir que l’orfenat no es tanqués. Ho va aconseguir i un dia rere l’altre van aparèixer més nens i nous projectes que el van portar a crear l’ONG Sonrisas de Bombay.

Somriures de Bombai el viatge que va canviar el meu destí

Els nens que habiten a les barraques de l’ïndia són un 60% dels 20 milions d’habitants que tenen 3 possibilitats de futur: recollir escombraries per vendre-les a empreses de reciclatge, o dependre d’unes màfies que els extorsionen fins el punt d’amputar-lis algun membre perquè donin encara més pena i així recollir més diners, o la prostitució. La tasca de L’ONG és trencar amb el fatal destí que els depara per tal que puguin accedir a una educació que els ofereixi un futur, tot oferint-lis manutenció.

Imatge d'uns nens recollint escombraries

La prosa del llibre és àgil i la lectura d’aquest t’atrapa tant per l’estil com pel contingut. En Jaume explica com es va crear el projecte amb pros i contres, no tot ha sigut un camí de roses, inclús ell explica que ha d’anar amb guardaespatlles perquè ha rebut diferents amenaces de “capos” de la màfia de la prostitució. Us recomanem la lectura perquè us ensenyarà, a part de la realitat social i cultural d’un altre país, valors com l’esforç, l’il·lusió i la paicència poden amb les barreres físiques (com poden ser les burocràtiques) i les socials.

Tal i com diu Jaume, el llibre no deixa indiferent al lector i ens apropa a les tasques que du a terme l’ONG a l’Índia. Entre les tasques que comentavem al llibre s’explica el projecte batejat com Tornar a la vida, que és la integració dels leprosos que sovint estan reclosos en colònies perquè es puguin insertar en el món laboral.

Us deixem el vídeo de la presentació del llibre aviam si us venen més ganes de llegir-lo:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Wrw53h50dFo]

Autor: Sanllorente, Jaume
Format: Rústica, 14×22 cm
ISBN: 978-84-96981-01-0
Pàgines: 208
Preu: 19 € (el 4% de les vendes es cedeix a l’ONG Sonrisas de Bombay)

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.