PUBLICAT: 02/02/2010 PER: toni : 0

Hellbilly_Deluxe_2Hellbilly DeLuxe va suposar el debut en solitari del que va ser líder de White Zombie. El disc era una versió light i accesible del darrer treball de la banda, Astro Creep 200, amb un producció excessiva i plena de bisuteria electrònica. Tot i així el treball funcionava gràcies la funcionalitat de molts del seus temes i la iconografia de serie B que desplegava el cantant en cada un d’ells.
Aquest Hellbilly DeLuxe part 2 es presenta com la cara oposada d’aquell i de pas es carrega la teoria de que “les segones parts mai són bones”, cosa que també fa amb el seu film Halloween 2, tot sigui dit. Rob Zombie aposta per un treball més realista que efectista, on la sensació de banda torna a estar present des dels llunyans dies de White Zombie, amb una producció menys voluptuosa i més seca, on els arranjaments electrònics del passat deixen pas a guitarres slide, pianos, orgues i guitarres acústiques. Un disc que sembla la versió musical del que ens ha ofert Rob Zombie els últims anys en les seves pel.lícules.

L’obertura amb Jesus Frankenstein ja mostra el camí que seguirà el disc: hard rock contundent i de la vella escola, tot i que en moltes ocasions les mirades vagin cap el punk o el garatge. El cantant es presenta sense el glamour dark que venia arrossegant en els seus anteriors treballs, alhora que es mostra com un element més de la banda; no estem davant un exercici de lluïment personal com donava la sensació que era abans. Aquest Rob Zombie del nou mil.leni és més brut i corrossiu que l’anterior, i les seves cançons deriven cap a terrenys menys comercials i més contundents.

rob zombie 4

Sembla difícil que Rob Zombie torni a oferir una obra al nivell de les que va fer amb White Zombie, però aquest nou treball l’acosta a aquells dies gràcies a temes com: Sick Bubbelgum, Werewolf  Woman of SS, Burn o What; cançons que van més enllà del simple exercici de hard rock que ens tenia acostumats últimament, i que afirmen que Robo ha tornat amb un gran disc, el disc que escoltarien els seus renegats del diable.
Aquí teniu el vídeo del primer single, Sick Bubblegum, amb la participació, com no, de la gran Sheri Moon Zombie.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=INWNjXHBtcw”>watch?v=INWNjXHBtcw]