Rainier Fog, un altre pas endavant d’Alice In Chains

0

Rainier Fog és el nou treball de la banda de Seattle, el tercer de la nova etapa amb William DuVall com a frontman, i el sisè de la discografia des del seu debut, Facelift, fa 28 anys. Els de Seattle són fidels al so i a les arrels que els va convertir en un dels millors grups dels noranta. Per tant, ens podem considerar afortunats. No hi haurà sorpreses. Punxar Rainier Dog no es convertirà en un malson d’aquells que acaba amb el tocadiscs volant per la finestra. Alice in Chains segueix sonant a Alice in Chains, i tot i que sempre trobarem a faltar l’insubstituïble Layne Stayle, també és cert que és recomanable mirar endavant com ha sabut fer-ho Jerry Cantrell. I és d’aquest manera com hem pogut gaudir de Rainier Fog, sense nostàlgies i amb l’objectivitat suficient per poder dir que és un dels grans discs de rock de l’any.

Gravat a Seattle, inspirat en el Mount Rainier que domina l’ skyline de Seattle, sent la primera vegada en 22 años que graven a la seva ciutat natal, de nou amb Nick Raskulinecz governant la producció, Rainier Fog està en la línia i a l’alçada dels seus predecessors, els també notables Black Gives Way To The Blue o de The Devil Puts Dinosaurs Here. Amb Cantrell com a líder indiscutible, autor de gran part de les cançons, com és habitual, i més present que mai a les veus, la banda ha sigut capaç de convènce’ns que aquesta segona etapa amb nou cantant no era un caprici. Des de la fidelitat al seus orígens i al llegat assolit als 90, han sortit vencedors. Ni Cantrell ni Kinney ni Inez es podrien imaginar seguir al peu del canó l’any 2018 i fer-ho a un nivell tan alt.

És digne d’elogi la solidesa d’un treball que conté un bon grapat de notables cançons que poc tenen a envejar als grans himnes que tots tenim al cap. Enyorança i convenciment que qualsevol temps passat va ser millor, afirmació que es pot defensar en molts casos, Rainier Fog és un disc que acabarem escoltant diverses vegades. The One You Know, Rainier Fog Fly, So Far Under o All I Am són algunes de les cançons a través de les quals la banda defineix el seu present i futur.

Com a curiositat, dir que Cantrell va compondre The One You Know poc després de la mort de Bowie, inspirant-se a més en els acords del tema Fame. Segona curiositat: Rainier Fog va ser composta per Cantrell amb l’ajut de Duff McKagan, qui va suggerir que havia de ser el single del disc. Cantrell no va fer gaire cas al seu amic, perquè el single va ser precisament The One You Know.

Tot són bones notícies amb Alice In Chains. Estan gravant bons discs, segueixen girant i oferint notables concerts (què es pot dir quan sonen els acords de Nutshell, Would? o Rooster) i el més important, segueixen sent ells mateixos, fidels a un estil, a un camí que varen començar fa més de trenta anys. Mentre segueixin signant treballs com aquest Rainer Fog, tenim Alice In Chains per temps.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.