The Felice Brothers: God Bless You Amigo

0

GOD BLESS YOU AMIGO. THE FELICE BROTHERS

4 estrelles

Després de canvis a la formació (l’adéu cordial del germà gran, Simone, que s’ha muntat el seu propi i recomanable projecte) i d’un intent cap a un inesperat i valent rumb introduint elements electrònics i ritmes ballables al seu so folk de tota la vida (l’irregular i interessant Celebration, Florida), The Felice Brothers tornen al lloc d’on venien, amb un nou treball, God Bless You Amigo, treball que deixa les coses on les havien deixat amb The Felice Brothers i Yonder is the clock. Després de Celebration, Florida i l’Lp que precedia aquest, Mix Tape, la banda dels germans Felice torna a volar alt, molt alt. La recepta: country, folk, rock n’ roll, de tall clàssic, intemporal, atapeït dels referents que tots tenim en ment quan pensem en la música tradicional nord-americana i els grans noms que van aparèixer més tard gràcies a ells.

Un no pot oblidar mai d’on ve, les seves arrels. I així ho han sabut The Felice Brothers. Des de la introductòria i intensa Sail Away Ladies, queda del tot clar el que pretenen. Recuperar el temps perdut, a base de melodies, harmonies i, en definitiva, un grapat de noves cançons que ens condueixen al seu passat més reconegut i enyorat, que no és altre que el que evoca a les seves més grans influències, que van des de Bob Dylan a Neil Young, passant per Buffalo Springfield, Tim Buckley o Mark Twain. Passatges rurals, d’esperit bucòlic, el disc és la banda sonora ideal per fugir de la ciutat, física o mentalment, o d’ambdues formes a la vegada. Artesanals, primitius i tremendament brillants, la serenor acústica i la passió musical que transmet cadascun dels temes el situa a l’alçada dels grans moments del grup. Cançons com Dream On, Black Velvet Band, Lincoln Continental, Her Eyes Dart Round, Red Mustang, Cumblerland Gap, The Mating of the Doves, o Mistral Boy, recuperen no només el millor to de la banda, també l’esperit de la tradició musical del seu país, que va des del country al blues, des del folk al bluegrass, allà on el rock n’ roll els ajunta i els convida a recordar que la seva història s’escriu gràcies a ells. Un disc que convida a connectar amb la natura, amb un mateix, amb l’amor per la música, amb l’art més autèntic… és un regal per les oïdes i per l’ànima.

Que ningú s’esperi un disc immediat (tot i que es pot comprar ara mateix per web per un preu mínim de 5 dòlars). Necessita unes quantes audicions, com tot el que està destinat a perdurar. God Bless You Amigo es converteix a partir d’aquest moment en el qual un ja l’ha fet madurar a base de punxar-lo una vegada i una altra, en un d’aquells Lp’s per tota la vida. The Felice Brothers han tornat i per la porta gran. Fàcil, però ho direm: God Bless The Felice Brothers.

Al nivell de… The Felice Brothers i Yonder is the Clock.
El Millor… tirarem de tòpic: ja els podem considerar uns clàssics del nostre temps.
El Pitjor… que no tinguin el reconeixement que es mereixen.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.