PUBLICAT: 26/12/2013 PER: Elisenda Guiu : 0

CARAMELS

Us heu fixat en el nou local del carrer Verdi 58? Una mica més amunt dels cines Verdi, allà on antigament hi havia A Casa Portuguesa, ara s’hi ha ubicat una nova proposta que crida l’atenció pel seu obrador artesà al bell mig del local i una safata a l’entrada plena de llaminadures amb un cartell que convida a agafar-ne. El seu nom, Çukor, pot donar una idea de per on va la cosa, ja que juga amb la sonoritat de la paraula sucre en català i en hongarès. Doncs sí, el sucre hi té molt a veure, ja que es tracta d’una botiga de dolços cent per cert artesanals, fabricats allà mateix, en directe, fent servir tan sols la tècnica i els coneixements dels bons caramelers i xocolaters. Però a més a més, si un vol, pot proposar-se adquirir aquests coneixements ja que el lloc ofereix també uns tallers per aprendre a fer tot tipus de dolços. Des dels bastonets de Nadal, molt propicis per l’època, a un taller de bombons de xocolata. N’hi ha per a nens i n’hi ha per adults; n’hi ha per amateurs i per a professionals.

TALLER

Però tant si un s’apunta als tallers com si no, entrar a Çukor resulta tota una experiència molt gratificant per als sentits. Olor a xocolata, textura de caramel dur o tova com un núvol, gustos exòtics i també els tradicionals, tacte irresistible per a qui vulgui agafar-ne, i vista de tots colors i formes, fins i tot un caramel idèntic a una clau anglesa. Tan sols cal entrar i passejar, i si es vol, preguntar pels diferents productes que han fet fins ara els tres creadors, tres joves procedents de països i disciplines diferents. Us atendran amb molt de gust. Això sí. Trobareu una decoració senzilla i cuidada a la vegada, que també han creat ells mateixos, i en el sentit més literal: no en va dos dels responsables de Çukor són artesans del col·lectiu Bajel. Art, doncs, per tot arreu; a la botiga i als caramels.

EINES

Atenció, però, que de moment la botiga obre fins el 15 de gener. I és que ha nascut sota un concepte cada vegada més comú a altres països europeus: el pop-up. Allò que pot aparèixer en qualsevol moment i lloc, i alhora desaparèixer. De moment, els creadors de Çukor han pogut aprofitar la llicència del local per fer un assaig de la seva proposta, un estudi de mercat en directe, i arribada la data, faran un balanç i prendran la decisió de continuar o no. Això ha estat possible també a la complicitat dels antics propietaris de A Casa Portuguesa, on ara es troba Çukor, i que per cert tenen nou local al Carrer Aragó 111. Sinèrgies positives de gent que col·labora plegada per fer els projectes realitat.

On? Carrer Verdi 58.

Quan: De dimarts a diumenge d’11:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00h. Obert per Nadal i Sant Esteve!