PUBLICAT: 11/11/2012 PER: Anna Casasayas : 0

Cartell "Dotze homes sense pietat"El Teatre del Raval reivindica la figura del jurat popular dins el sistema de justícia.

 

La vida és una constant precisa de decisions. Des que naixem, totes i cadascuna de les nostres accions es basen en una motivació, en un per què. A cada passa que donem, a cada problema que resolem, a cada dificultat que superem anem definint la nostra vida.
Nines o camions. Ciències o lletres. Amagar-se o afrontar les nostres pors. Acomodar-se en una situació o arriscar-se a començar de zero. Tota decisió implica una tria. I ningú ha dit que aquesta sigui fàcil! 12 homes sense pietat, de Reginald Rose, ens mostra que quan aquesta decisió determina la vida d‘una persona, acusada d’assassinat en primer grau, la cosa es complica encara més.

Les experiències personals, els valors i els prejudicis interactuen en la deliberació d’un jurat popular compost per 12 homes que ben bé podrien representar l’heterogènia, complexa i diversa societat actual. Una societat en què un dubte raonable pot fer canviar de parer a la persona més tossuda; i on el debat, la reflexió i l’intercanvi d’opinions poden ajudar a construir un sistema més just i democràtic.

Dotze homes sense pietat
Parafrasejant Empar López, directora de l’obra, “recomaneu-la als amics i molta merda a tots”.

12 homes sense pietat, de Reginald Rose
On? Teatre del Raval.
Quan? A partir del 08/11/2012.
Preu? 18€. Descomptes: Tresc, Carnet Jove, RACC, carnets universitaris.