Dybbuk, de la cia. Sixto Paz a la Sala Beckett

0

A la passada 25ena edició del Temporada Alta es va estrenar Dybbuk de Jan Vilanova Claudín. Darrere del nom d’un esperit maligne de la tradició jueva, capaç de posseir altres criatures, hi ha la fascinant biografia de l’escriptor francès Romain Gary, que va convèncer el seu nebot d’abandonar la seva pròpia identitat per assumir la de l’escriptor Émile Ajar.

Del 9 de febrer al 12 de març podreu veure aquesta interessantíssima proposta teatral a la Beckett dirigida per Pau Roca i que és una comunió eclèctica de les diferents arts: audiovisual (mostren fragments d’entrevistes de Gary o de la seva dona Jean Seberg, una de les muses de la Nouvelle Vague), plàstica (es va construint un mural a l’escenografia amb les diferents identitats de l’escriptor) i dansa (el moviment orgànic i descriptiu de Patrícia Bargalló -que us sonarà per les seves aparicions a TV3 al Cor de la ciutat o Infidels– quan presenta el personatge de la mare de Gary). Ja ho té la companyia Sixto Paz, que dota de personalitat pròpia uns textos que emocionen i no deixen indiferent l’espectador.

A Dybbuk es parla de la mare com a figura que determina la trajectòria vital de l’individu, de com aquest busca el seu lloc a la societat, de la notorietat, dels somnis i de l’engany. I amb el pretext de l’engany, es proposa un repte a l’espectador: Sixto Paz tornarà els diners de les entrades d’aquells espectadors que s’atreveixin a viure el mateix que Gary: defensar una identitat falsa. Els personatges a suplantar són Donald Trump, Pilar Rahola, Whitney Houston, Joan Dausà i Paulo Cohelo. El públic que participi en el joc rebrà una biografia d’una personalitat que haurà de defensar abans de la funció. A canvi, la companyia assumirà el cost de les entrades de l’espectador que superi la prova.

Més informació: Enllaç extern a Sala Beckett

Informació pràctica
Dybbuk, de Jan Vilanova Claudín
Sixto Paz
Director: Pau Roca
Del 9 de febrer al 12 de març de 2017
De dimecres a dissabte, 20:30h
Diumenge, 18:30h

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.