PUBLICAT: 21/11/2016 PER: Daniel Bossio : 0

Són de Nova York, acumulen 25 anys de trajectòria, i el single Popular de l’any 1996 és el que els va donar l’impuls necessari per intentar guanyar-se les garrofes fent música. Efectivament, estem parlant de Nada Surf, que han publicat el seu vuitè LP, You Know Who You Are, una nova col·lecció de cançons de pop-rock enèrgic, melòdic i elegant.

La banda ha conservat un esperit indie que es va accentuar després de l’enfrontament i trencament amb Elektra un cop publicat el seu segon disc, The Proximity Effect. Des de llavors el grup ha treballat sense una discogràfica que els marqués una pauta determinada. De la llibertat creativa amb la que han treballat va sorgir l’exitós Let Go (2002), i posteriorment els ha permès entregar àlbums tan notables com Lucky (2008) o The Stars Are Indifferent to Astronomy (2012). Consolidats com una de les millors bandes en actiu de les aparegudes a la dècada prodigiosa dels 90, els Nada Surf han evolucionat, preservant l’essència del seu so, vetllant pel Happy Kid que sempre han dut dins i afegint una riquesa i elaboració melòdica i harmònica que els fa ser cada cop millor banda.

You Know Who You Are

De fet, aquest nou Lp és un resum d’aquests 25 anys, en els quals la banda liderada per Matthews Caws i Daniel Lorca s’ha fet un lloc en el panorama musical a base de bones cançons. Amb l’ex-Guided by Voices Doug Gillard consolidat com a quart membre des de fa quatre anys, una de les claus del grup ha estat tenir una idea clara de com sonar. Els Nada Surf han apostat sempre per un pop-rock sòlid, accessible i vital.

You Know Who You Are segueix la línia del seu excel·lent predecessor, The Stars Are Indifferent to Astronomy, per tant, la mateixa que van marcar des de Let Go. Sonen compactes i immediats. Novament, la col·lecció de cançons resulta irresistible, amb la força i sobrietat d’un power pop addictiu, vital i dòcil marca de la casa.