PUBLICAT: 07/04/2013 PER: Anna Casasayas : 0

És curiós com les grans ciutats són, tot sovint, l’espai de soledat per excel·lència. Malgrat allotjar milers i, fins i tot, milions de persones, aquestes urbs s’acaben convertint en espais grisos pels quals deambulen, passegen o sobreviuen els seus habitants. I alguns d’ells s’hi senten perduts, sols i miserables, sense aconseguir compartir les seves vides amb ningú més que l’asfalt i l’skyline de la seva estimada ciutat.
Tot i així , grans ciutats com Nova York, Tokyo o Barcelona, per posar uns exemples, acullen les històries, relacions i emocions dels seus habitants i els proporcionen racons d’allò més insòlits per a crear-ne i viure de noves. És la màgia seductora d’aquestes aglomeracions urbanes, que segueix motivant als somniadors a endinsar-s’hi i provar sort.

Davant l’Empire, de la Companyia Teatre Empíric i dirigida per Mònica Aybar, relata la peculiar amistat de dues persones que comparteixen el terrat de l’edifici en què viuen. En Bo, un jove escriptor teatral addicte a les relacions breus que anhela estrenar les seves quatre comèdies romàntiques a Broadway. La Jo, una ingènua i alegre perruquera que passa de la trentena, viu permanentment embolicada amb homes casats i busca desesperadament la felicitat. La única cosa que tenen en comú és que des que viuen a Nova York mai han pujat a l’Empire State i s’acontenten amb admirar-lo des de la llunyania, en una eloqüent metàfora sobre la distància que els separa de convertir-se en veritables novaiorquesos.

escena de Davant l'Empire

El terrat, que podria ser el de qualsevol ciutat, es converteix en la seva sala d’estar compartida, on es troben tot sovint per a intercanviar anècdotes, tristors, amors i desamors, somnis i pors, amb l’Empire State de fons.

Escena de Davant l'Empire

L’obra, protagonitzada pels actors Míriam Tortosa i Marc Homs, ha estat guardonada amb el Premi Popular de la 17a edició de la Mostra de Teatre de Barcelona.

Per als qui mai hagueu visitat NY o els que vulgueu tornar-hi, Davant l’Empire regala un viatge per a dues persones a la gran poma, amb dates obertes, una excursió per la ciutat i dues entrades per a pujar a l’Empire State. Per a participar-hi, només cal comprar dues entrades per a veure l’obra i, a part de conèixer la ciutat dels gratacels, estareu ajudant al món del teatre a sobreviure en els temps que corren.


Davant l’Empire

On? Teatre del Raval
Quan? Del 4 al 28 d’abril
Preu? 18€