PUBLICAT: 17/09/2013 PER: Elisenda Guiu : 0

L’any passat vam celebrar un d’aquells naixements que fan il·lusió, un projecte creat amb l’objectiu d’aixoplugar noves companyies de teatre i facilitar l’exhibició de les seves propostes. Per això li esqueia a la perfecció el seu nom, Aixopluc, i en tal sols una temporada, l’Espai Lliure va acollir quinze companyies. Va ser tal l’èxit i la bona rebuda, que aquest any no han dubtat a tornar a engegar la iniciativa, i de moment ja hi ha programats quatre espectacles. El primer duu el suggeridor títol d’Orgia i és una proposta de The Mamzelles Teatre, a partir d’un text del dramaturg Àlex Mañas.

L’Orgia de The Mamzelles

L’argument és el següent: tres amigues assisteixen a una orgia entre desconeguts amb l’objectiu d’aconseguir que una d’elles superi una ruptura sentimental. Tanmateix, no es mouran del lavabo, l’espai més íntim que trobaran per compartir confidències, desitjos i pors. Diuen que les amigues s’ho expliquen tot, però ja se sap que algunes veritats de vegades poden ser dagues… Tot això, passat pel sedàs desenfadat de l’estil de The Mamzelles i el seu particular esperit d’experiment. Com en els seus treballs anteriors, la música hi té un paper destacat, però no com un espectacle musical convencional; segons explica el grup, es tracta de seguir investigant entre la música i el teatre per descobrir noves maneres d’arribar a l’espectador i de sorprendre’l, i en aquesta història hi troba la llibertat total. La música electrònica hi té protagonisme, i també els efectes visuals i sonors que recorden l’efecte concert. Fins i tot hi ha un Dj a escena, que és qui condueix les protagonistes d’un tema a l’altre.

L’Orgia de The Mamzelles

Aquest és el tercer treball que The Mamzelles fa amb col·laboració del dramaturg Àlex Mañas, i està produïda per Els raros produccions, els joves responsables d’un dels grans èxits de la temporada passada que ara es pot tornar a veure al Versus Teatre. En el cas de l’Espai Lliure, Paula Màlia, Bàrbara Mestanza i Paula Ribó són les tres protagonistes i alhora les que han adaptat i dirigit el text. Molts les coneixeran per la campanya televisiva d'”Envàs, on vas?”, però, més enllà del reciclatge, les Mamzelles ja han anat agafant entitat pròpia. Si l’any 2011 es van donar a conèixer amb el disc “Que se desnude otra”, ara han agafat la seguretat per despullar-se elles directament, i en aquest espectacle ho fan en tots els sentits, per aconseguir de pas una mica més d’aquella disbauxa que requereix qualsevol orgia. Fins el 29 de setembre, esteu convidats a la que té lloc a la Plaça Margarida Xirgu, a tan sols 10 € l’entrada.

On? Espai Lliure. Plaça Margarida Xirgu, 1. 

Quan? De dimarts a dissabte, a les 21:00h. Diumenge a les 18:30h.

Preu? 10 €.