PUBLICAT: 27/02/2013 PER: Anna Casasayas : 0

Cartell T'estimo ets perfecte, ja et canviaréJa ho diu la cançó: “Love is in the air… everywhere I look around”. I és que hi ha pocs sentiments que facin moure, créixer i evolucionar el món; i, d’entre ells, l’amor és el més universal. Milers de poemes, contes, històries de tota mena i cançons de totes les èpoques n’han parlat i en segueixen parlant avui en dia. Perquè l’amor és una font inesgotable d’inspiració.

Les relacions personals ens porten a tots i totes de cap. I qui digui el contrari, menteix. Ja sigui una relació de parella, d’amistat o familiar, totes i cadascuna d’elles són, de vegades, complicades. I les de parella, les que més! Tot comença amb una elecció, la de la persona “indicada”… Massa contes de fades que ens hem empassat des de petits! Un cop escollida la persona estimada, tot és perfecte fins que… L’amor és acceptar-se l’un a l’altre tal i com som, però com ens costa! Perquè en el fons, tots volem moldejar a qui tenim al davant per acabar de polir-lo, com si es tractés d’un diamant.

L’adaptació d’Elisenda Roca de l’existosa T’estimo, ets perfecte.. ja et canviaré aborda la temàtica de l’enamorament -com el percebem, el vivim i interioritzem així com la frustració de no trobar-lo- en una teràpia musical de la qual la gent surt amb un gran somriure als llavis. Mitjançant la representació de diferents escenes amoroses en format de vinyetes aparentment inconnexes, la directora porta l’espectador a reflexionar sobre les vivències amoroses viscudes i desdramatitzar les emocions i reaccions individuals convertint-les, de manera subtil, en un motiu de riure col·lectiu. Perquè de desenganys sentimentals, amors passionals, pèrdues i guanys, n’hem tingut tots, Roca els exposa amb un toc àcid i delicat alhora.

14 anys després de l’adaptació d’Esteve Ferrer el 1999, el Teatre Poliorama de Barcelona torna a acollir T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré. La versió d’Elisenda Roca afegeix un punt de frescor, sensibilitat i tendresa al recrear de nou tot allò que es podria pensar de les cites, els romanços, els amants i el matrimoni però mai ningú ha gosat dir en veu alta. Gràcies, Elisenda, per tornar a pujar l’obra damunt dels escenaris i fer gaudir al públic de les magnífiques interpretacions de Frank Capdet, Mercè Martínez, Muntsa Rius i Jordi Vidal.

Per al disseny gràfic de l’obra, Elisenda Roca va contactar amb Paula Bonet, una jove il·lustradora valenciana coneguda pel vermell de les galtes de les noies que dibuixa. Vam tenir l’oportunitat de parlar amb Bonet sobre la seva participació a l’obra, així com dels seus propers treballs. Gràcies, Paula, pel meravellós acompanyament gràfic a T’estimo, ets perfecte.. ja et canviaré.

T’estimo, ets perfecte.. ja et canviaré
Direcció: Elisenda Roca
On? Teatre Poliorama.
Quan? Fins al 28 d’abril
Preu? Entre 18€ i 28€.