PUBLICAT: 27/02/2013 PER: Anna Casasayas : 0

Paula Bonet

Per al disseny gràfic de la seva darrera producció teatral, Elisenda Roca va contactar amb Paula Bonet, una  jove il·lustradora valenciana coneguda pel vermell de les galtes de les noies que dibuixa. Vam tenir l’oportunitat de parlar amb Bonet sobre la seva participació a l’obra, així com dels seus propers treballs. Gràcies, Paula, pel meravellós acompanyament gràfic a T’estimo, ets perfecte.. ja et canviaré.

Coneixem la teva particular il·lustració, sempre directa, combinant imatge i tipografia, però mai t’havíem vist sobre un escenari. És la primera vegada que dibuixes per a teatre? Sí, és el primer cop i ha estat una experiència molt enriquidora i gratificant. M’he sentit molt còmoda, ha estat molt fàcil entendre’m amb la resta de l’equip i crec que hem acabat fent un molt bon treball.

Il·lustració de l'exposició "Les converses amb el mirall"

Quines diferències has trobat respecte a la teva feina d’il·lustradora habitual? La feina de dibuixant és molt solitària, així que l’haver treballat conjuntament amb la producció, la direcció i el mateix teatre ha fet que tot fos molt distint. Els temps no depenien totalment de mi, per exemple, ni la major part de les decisions. Hi havia molta gent que opinava i que aportava punts de vista distints als meus, cosa que ha fet que el procés creatiu hagi estat molt més interessant i intens. I també el resultat final.

Repetiries l’experiència? Amb els ulls tancats.

Creus que aquesta obra et pot obrir nous projectes a nivell professional?  Penso que sí. De fet, l’Elisenda i jo ja estem pensant en el pròxim, un llibre infantil amb sorpreses popUp.

Il·lustració de l'exposició ‘Contes a quatre mans’ de Paula Bonet y Joana Santamans

Tens d’altres projectes entre mans? Acabo d’il·lustrar el nou llibre de poemes de l’Estel Solé, que presentem el 14 en La Casa del Llibre de Passeig de Gràcia a Barcelona; i estic treballant en un nou llibre on tant el text com les imatges tindran la meva autoria. També estic preparant una exposició que es podrà veure a l’abril a la galeria Escalera de Incendios, a Barcelona. Paral·lelament, treballo en la imatge del nou treball dels Inspira, que sortirà molt aviat, i que anirà acompanyat d’una exposició d’il·lustracions marineres al City Hall el dia que el grup presenti el disc. I segueixo col·laborant amb algunes revistes i preparant murals i retrats per a clients particulars.

Per què només les noies de les teves il·lustracions tenen les galtes vermelles? Que els nois no es posen vermells de vegades? Els nois tenen el nas i les orelles vermelles!

Coneixies l’obra T’estimo, ets perfecte.. ja et canviaré abans de col·laborar en l’adaptació d’Elisenda Roca? No la coneixia, no sóc una consumidora habitual de musicals i tampoc de comèdies. Jo sóc més tràgica, propera al melodrama. Sincerament, he de dir que aquest musical m’ha captivat rotundament. És una obra potent, divertida, que reflexa perfectament el món de la parella, que ens posa un mirall al davant per a que ens identifiquem en molts dels comportaments que tenim quan estem enamorats, i que, fins i tot, ens fa plorar de felicitat. L’escena dels vells em sembla meravellosa.

Paula Bonet, Novembre, 2011 .