VIII edició de cinema a la fresca al Castell de Montjuïc

6

Música en viu, curtmetratges i pel·lícules d’arreu del món ompliran un any més la cartellera d’aquest “singular cinema” més que consolidat en la programació cultural d’estiu a la ciutat.

Sala Montjuïc 2010

Els dies de projecció són els dilluns, dimecres i divendres del 5 de Juliol al 6 d’Agost de 2010. S’obren portes a les 20:30h, a les 21h s’inicia el concert, i a les 22h comença el cinema pròpiament dit, amb la projecció d’un curtmetratge de producció nacional seguit de la pel·lícula del dia (22:15h). Tot en 35mm i versió original.

De la programació destaquem:In Search of a Midnight Kiss

In Search of a Midnight Kiss d’Alex Holdrige 90′ (2007) [ vídeo]
Pel·lícula independent que retrata la cita a cegues d’un noi i una noia per tal de no passar l’última nit de l’any sols. Rodada en blanc i negre i galardonada amb diferents premis, entre ells el del festival de Gijón al 2008.
Projecció: 05 JULIOL

El verdugoEl verdugo de Luis García Berlanga 87′ (1963) [ vídeo]
Berlanga retrata la societat espanyola del franquisme amb la figura d’un home que per convencions socials es veu forçat a casar-se i acceptar una feina de botxí, pensant-se que mai exercirà.
Projecció: 09 JULIOL

La Naranja Mecánica


La naranja mecánica d’Stanley Kubrick 136′ (1971) [ vídeo]
Títol imprescindible de la història del cinema, tan per forma com per contingut. Comèdia negra social que posa en evidència una democràcia subliminalment totalitària i directament hipòcrita.
Projecció: 14 JULIOL

Vals con BashirVals con Bashir d’Ari Folman 87′ (2008) [ vídeo]
Qué va succeïr a Sabra i Chatila durant la invasió del Líban del 1982? El director d’aquesta pel·li d’animació és Ari Folman, qui mitjançant el seu alter ego intenta recordar uns fets que finalment han estat reconeguts com una matança.
Projecció: 19 JULIOL


Déjame entrar de Thomas Alfredson 114′ (2009) [Dejame entrar vídeo]
El director suec en parla de la innocència de l’amor a través d’una història de vampirs narrada com ho faria un bon alumne de Bergman… o un privilegiat, com ho confirma la seqüència de la piscina.
Projecció: 21 JULIOL


Les Vacances de Monsieur HulotLes vacances de Monsieur Hulot de Jacques Tati 114′ (1978) [ vídeo]
El senyor Hulot, Jacques Tati, trenca la monotonia d’un complex termal ple de famílies d’estiueig instal·lades amb les seves costums urbanes.
Projecció: 23 JULIOL


La quimera del oro de Charles Chaplin 95 ‘ (1925)La quimera del oro [ vídeo]
Chaplin encarna un vagabund atret per la febre de l’or. El director retrata excepcionalment l’avarícia a tot preu de l’ésser humà.
Projecció: 30 JULIOL


Revolutionary RoadRevolutionary Road de Sam Mendes 119′ (2008) [ vídeo]
Sam Mendes adapta l’obra de Richard Yates (editat en català per Proa) per retratar el buit irremediable que suposa no ser el que un creu ser.
Projecció: 02 D’AGOST

Per a més informació sobre l’accès, els concerts previs o qualsevol dubte que et vingui al cap: www.salamontjuic.org.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

6 Comments

 1. Varem arribar quan el concert ja s’estava acabant, però érem conscients, no el volíem veure, però si la peli. Vare pagar l’entrada i ens varem quedar tant lluny de la pantalla i tant a la sorra que varem marxar perquè no tenia cap sentit quedar-se. Varem demanar que ens tornessin els diners perquè no varem poder veure res, però de cap de les maneres.
  Algú em pot explicar si han fet un càlcul de l’aforament d’aquest espai? La idea és molt bona, però la gestió fa pena.

 2. Quina presa de pèl ahir! Pagues els 5 € d’entrada, els 3 € de gandula, i quan preguntes si tornen els diners en cas de pluja, responen que no, que en cas que cancel.lin, et fan un 50% de descompte en una propera projecció.
  A més a més, eren les 21.30, plovia un munt i deien que no decidirien si interrompien la projecció fins a les 22:15, que és quan començava la peli. La gent que portava paraigües (els menys)es protegia com podia, la resta xops, fins que vam decidir de marxar perquè cada vegada anava a més. El pitjor és que no sabem si tenim dret a un 50% de descompte perquè potser a les 22.15 la pluja per art de màgia va parar…
  Entenc que els promotors són els primers que no volen que hi hagi pluja i que contra això no s’hi pot fer res, però si us plau, per una vegada, que no mirin tant la butxaca i que retornin els diners!!!!!

 3. Hem sento timat pels de sala montjuic,i com jo tota la gent que ha anat avui…Ha plogut i no son capaços ja no de tornar els diners, cosa que es dicutible, es que ens han dit que per la propera sessio ens farien el 50% de descompte…I digo jo, no he pagat per veure un concert, un curtmetragtge i una peli…?I si torna a ploure la propera sessio,que passa, que tornare a pagar a l’Ajuntament sense que em donin res???
  Vaya tela…
  Hi havia un munt de extrangers flipant avui amb tot aixo…Molt bona imatge de BCN es portaran…

 4. En volem més

  Vist que és molt agradable, volem sessions també a l’agost,
  si us plau

 5. Pingback: VIII edizione del Cinema a la fresca a Barcellona