PUBLICAT: 29/05/2019 PER: Daniel Bossio : 0

Arriba el mes de juny, per tant, arriba un nou Azkena Rock Festival, concretament, el 21 i 22 de juny, com no, a Vitòria. Un cartell de luxe, amb noms com Stray Cats, The Cult, Wilco, Blackberry Smoke, Tesla o Phil Anselmo, arrossegarà milers de persones al recinte de Mendizabala per gaudir de la música i del bon ambient que sempre governe el festival de rock n’ roll més emblemàtic del país i un dels més importants d’Europa i del món. Per mèrits propis, l’Azkena s’ha situat al capdavant dels festivals de música a on dona gust anar per la qualitat de la seva proposta i per la comoditat que ofereix. Aquest any, evidentment, tornarem.

Mai manquen motius per apropar-se al País Basc per uns dies. I si és per anar a l’Azkena, no cal dir res més. La nova edició del festival presenta com cada any una sèrie de bandes (mireu si no el cartell i els horaris) que fan difícil resistir la temptació. Si fem un repàs exhaustiu al cartell, el qual ja podem consultar per dies i horaris, és ben llaminer. A continuació us explicarem quin serà el nostre festival, ara bé, consulteu al web del festival tots els artistes que passaran per l’Azkena, perquè no els nomenarem a tots.

El divendres, 21 de juny, el plat fort són els Stray Cats, a les 21:45. Ara bé, d’entrada, a la Plaça de la Virgen Blanca, tindrem el country-soul de la canadenca Tami Neilson escalfant motors i de quina manera. Un cop fem via cap a Mendidabala, dubtarem entre Surfbort i la seva potent proposta de garage punk nord-americà, i Dollar Bill, l’home orquestra del rock n’ roll per antonomàssia. Posteriorment, a quarts de nou, ens haurem de decidir pels veterans i recuperats Lucero (gran darrer disc) o per Deadland Ritual, la banda liderada per Geezer Butler, amb Franky Perez d’Apocalyptica, Matt Sorum i Steve Stevens. Stray Cats, Blackberry Smoke (o la proposta punk-rock psicodèlic de Tropical Fuck Storm pels més curiosos, la nova banda de Gareth Liddiard) i The B-52’s podrien posar perfectament el punt i final a la nit, tot i que si queden forces, no manquen motivacions, perquè per una banda tenim un dels plats forts del dia, Glassjaw, a les 2 del matí, que coincidiran amb The Hillibilly Moon Explosion.

I arribem a dissabte 22, recordem que la prèvia al centre de Vitòria serà a càrrec de Danny and The Champions of the World. Més tard, ens aproparem per descobrir els Mt. Toy, de Los Angeles, amb la seva proposta d’ americana lo-fi, per continuar amb veterans i tan diferents com Tesla o els Meat Puppets. Haurem de decidir perquè tots dos toquen a les 19.15h. Més tard, a quarts de nou, un altre decisió, i ben curiosa, o anar a veure a Neko Case o a Corrossion of Conformity. Difícil. A les 21.45, un dels grossos, Wilco, dels quals esperem la seva versió més rock i immediata, i segur que així serà. I continuem, perquè sembla que el dia va de prendre decisions. A un quart d’onze, o bé Morgan o bé els Melvins! A les 00.35 s’atura el món, amb The Cult interpretant el Sonic Temple, i a l’acabar, a veure a Phil Anselmo i els seus Illegals, interpretant un setlist de Pantera.

Fet aquest lleuger repàs, insistim que us apropeu al web de l’Azkena perquè us ajudi a dibuixar el mapa del què serà el vostre festival particular.