PUBLICAT: 08/05/2022 PER: Daniel Bossio : 0

Ja el tenim aquí! Arriba una nova edició de l’Azkena Rock 2022, el festival de rock n’ roll per antonomàsia del nostre país. Enguany, l’edició recupera el format de tres dies d’anys anteriors, amb un cartell que omplirà Mendizabala un any més de fidels a una de les cites del gènere més importants d’Europa.

L’Azkena Rock és sinònim de diversió i d’ambient festiu. Els que coneixen bé el festival i han repetit en diverses ocasions saben com es viu i quina atmosfera més increïble es respira. Seran tres dies de música, de retrobar-se amb vells amics, coneguts, i per sobre de tot, de celebrar que un any més ens reunirem tots els assistents i músics per gaudir de grans concerts en un ambient en el qual regna la camaraderia tan autèntica i vital dels aficionats a la música.

Comencem a repassar els artistes i grups d’aquesta nova edició del nostre festival favorit. El dia 16 de juny, un dijous, el festival rebrà, entre d’altres, a Hiss Golden Messenger, The Toy Dolls, Fu Manchu, The Offspring, Morgan, Morgan Wade i Dirty Honey. Hem de reconèixer que estem especialment emocionats per veure per fin en directe a una de les nostres bandes favorites d’americana, Hiss Golden Messenger, la banda de Durham liderada per MC Taylor, que ens presentaran les cançons del seu treball publicat el 2021, Quitely Blowing It, i que també ens faran fruit amb algunes de les seves millors cançons dels seus anteriors dotze treballs. En definitiva, que estem comptant els dies per veure’ls en concert!

Divendres 17 de juny és el dia de The Afghan Whigs, Social Distortion, Jerry Cantrell, Drive-by Truckers, Life of Afony y Ilegales, entre d’altres. Novament, serà un dia memorable per nosaltres, ja que tornar a veure en directe a The Afghan Whigs sempre és quelcom ben especial. Tenim una debilitat especial per en Greg Dulli, i segurament per ell serà una gira ben especial, després de la sentida mort del seu gran amic Mark Lanegan. Tanmateix, el viatge als noranta també el farem de la mà d’un autèntic supervivent de la música com ho és Mike Ness i els seus Social Distortion. Serà tan emocionant tornar a veure a Ness atacant grans himnes de la nostra joventut. Tant emocionant com inesperat. Vet aquí, un dels altres motiu per estimar aquest festival. Ens permet reconnectar amb el nostre passat, recordat temps ja viscuts, i donar gràcies per seguir aquí, al peu del canó, vibrant com si el temps no hagués passat durant unes hores o dies, i agraïts per continuar vivint dies com els que vivim durant l’Azkena.

Dissabte 18 de juny té com a grans noms a Patti Smith, Emmylou Harris, Suzie Quatro i Michael Monroe. Voleu més? Israel Nash, Black Mountain, Daniel Romano’s Outfit, Ryley Walker, Robyn Hitchcock i DeWolff, entre d’altres, són altres noms de la darrera jornada. Podem afirmar, per tant, que el darrer dia de festival serà un final de festa de traca i mocador. A nosaltres ens fa especial il·lusió tornar a veure a Patti Smith. Ens posa la pell de gallina pensar que podrem gaudir de nou d’un concert d’una de les grans llegendes vives de la música del segle XX. I també hem de reconèixer que el nom de Daniel Romano ens ho posa tot ben dur. Els seus discos ens apassionen, i els seus directes ens exciten d’allò més. Imperdible!

A continuació us facilitem l’enllaç del web del festival, a on trobareu tota la informació necessària.

Vitòria ens espera! Som-hi, tots a l’ ARF 2022.