Festival de Sitges 2009: Mr. Nobody, la pel·li de la jornada de dilluns

0

mr.nobodyJornada amb marcat accent català, gràcies a la participació de Sergi López, de nou protagonista en un film francès, aquest cop d’una comèdia apocalíptica, Els darrers dies del món (Les Derniers Jurs du Monde), i a The Frost, adaptació de l’obra d’Ibsen El petit Eyolf i dirigida per Ferran Audí.
D’altra banda, hi ha hagut títols destacats com Bronson i IP Man, però de moment parlarem de la pel·lícula que més ens ha agradat de les que hem pogut veure: Mr. Nobody, de Jaco Van Dormael i protagonitzada per Jared Leto (segurament, el més fluixet del film), Sarah Polley, Diane Kruger i Rhys Ifans.
Mr. Nobody s’embarca de ple en un realisme màgic a mig camí entre Synecdoque New York i La ciencia del sueño, afortunadament més propera a l’univers de Kaufman que al de Gondry. La història narra la vida de Nemo Nobody (Jared Leto); el punt d’inflexió es situa quan ha de trïar entre viure amb el seu pare o amb sa mare, després de que es divorcïin; a partir d’aquí, s’obre un ventall de possibilitats sobre els diferents camins que podria haver trïat Nemo a la seva vida, amb una reflexió de Tennessee Williams de rerefons: tots els camins que es poden escollir són tan importants com l’escollit.
La pel·li, per nosaltres una de les fermes candidates al premi a millor pel·li del festival, agradarà i molt quan s’estreni. Esperem que l’espectacular forma de la proposta, un collage visualment captivador, no camufli el  que és una contundent reflexió existencial.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.