PUBLICAT: 30/06/2010 PER: Mireia Martínez : 0

Gandules CCCB 2010Les Gandules del CCCB tornen aquest agost els dimarts, dimecres i dijous a les 22h.  Aquest any aposten pel tema dels “Laberints” vinculant-ho amb l’exposició comissariada per Ramon Espelt i Oscar Tusquets que tindrà lloc al CCCB; la temàtica d’aquesta edició vol concebre el laberint com una arquitectura interna, tal com fa el mateix cinema des del punt de vista de la narrativa i formal, i això amb una àmplia gamma de materials i noves propostes que van des dels híbrids experimentals, passant pel cinema independent i els grans del cinema clàssic.

Lost, Lost, Lost és el cicle de les gandules d’enguany i de la programació que ens ofereixen, destaquem:

WandaWanda *estrena*
Barbara Loden, 1970, 100’, VOSE
Restaurada aquest any, la pel·lícula realitzada i interpretada —l’única que mai va dirigir— per Barbara Loden, que va ser dona d’Elia Kazan, és una obra de culte filmada de manera radicalment independent.

Projecció: Dimarts 3 d’agost

alphavilleAlphaville
Jean-Luc Godard, 1965, 95’, VOSE
El cèlebre agent Lemmy Caution és enviat als planetes exteriors: una ciutat deshumanitzada de fred hivern, grans edificis i rituals incomprensibles, on tenir sentiments i expressar-los està prohibit.

Projecció: Dimecres 4 d’agost

El pan y la calle

El pan y la calle
Abbas Kiarostami, 1970, 10’, S/D

En el seu primer film Kiarostami es va enfrontar a tot l’equip: estava creant un mètode. La història és simple: un nen, els tortuosos carrers de Teheran i un gos. Un prodigi de ritme i emoció.

Projecció: Dijous 5 d’agost

El ángel exterminadorEl ángel exterminador
Luis Buñuel, 1962, 93’, VO
Una festa mundana esdevé un recinte tancat que posa de manifest la hipocresia i les formes grotesques de la burgesia. Després d’un sopar convencional, els convidats sembla que no poden sortir mai de la casa, com si estiguessin en un laberint invisible.

Projecció: Dimarts 10 d’agost

La ley del más fuerteLa ley del más fuerte
Rainer Werner Fassbinder, 1974, 123’, VOSE

Un jove a l’atur, interpretat pel mateix Fassbinder, guanya la loteria i s’introdueix en els cercles homosexuals més sofisticats. Allà coneix un fill de bona família que ha anat a menys i que s’aprofitarà cruelment del jove d’origen humil.

Projecció: Dimecres 11 d’agost

Lost HighwayLost Highway
David Lynch, 1997, 120’, VOSE

L’any 1997, després d’uns quants fracassos, la reputació de Lynch estava sota mínims. Llavors, va aparèixer el primer pla de Lost Highway: la càmera que avança frenètica per una carretera fosca al ritme de I’m Deranged de Bowie. Lynch ens conduïa a la «fuga psicogènica», un viatge pel desig, la gelosia, la sensualitat i els ritmes de la imaginació en llibertat.

Projecció: Dimecres 18 d’agost

White MaterialWhite Material *estrena*
Claire Denis, 2009, 100’, VOSE
En un país al cor de l’Àfrica, sacsejat per una imminent guerra civil i la barbàrie, Maria (Isabelle Huppert) decideix no fugir i resistir a la seva plantació de cafè. Claire Denis ofereix un film hipnòtic, cru i ple d’energia on el cinema és un ritme furiós.

Projecció: Dimecres 25 d’agost

Little FugitiveLittle Fugitive
Morris Engel, Ruth Orkin i Ray Ashbury, 1953, 80’, VOSC

Joey, un nen de set anys, està convençut que ha matat al seu germà gran i fuig de casa fins a la platja de Coney Island, a Nova York, per viure les seves aventures entre la melancolia i l’humor.
Morris Engel va dissenyar una càmera portàtil de 35 mm per captar la sensació d’espontaneïtat i veritat d’aquest film original i originari, que obria nous espais de llibertat per al cinema. «La nostra Nouvelle Vague no hagués existit mai sense Little Fugitive.» (F. Truffaut)

Projecció: Dijous 26 d’agost

Com podeu veure una excel·lent trïa comissariada per Núria Aidelman i Gonzalo de Lucas.