PUBLICAT: 29/06/2010 PER: Mireia Martínez : 1

Carles Cortés

El passat 16 de Juny Carles Cortés (Alcoi, 1968) presentà la seva última novel·la Sara, la dona sense atributs publicada per Edicions Bromera.

Sara, la dona sense atributs narra les relacions turbulentes entre Sara, una dona atractiva i culta d’uns cinquanta anys, i un jove universitari que es prostitueix per a pagar-se els estudis. L’autor alcoià declara que aquesta és la seva obra més personal, en la qual ha volgut defugir de les convencions estilístiques per concentrar-se el màxim possible en la força de les passions humanes. Set anys li ha costat donar a llum a aquesta obra que té com a referents propers una generació d’escriptores catalanes com Isabel-Clara Simó, Carme Riera, Mercè Rodoreda

En aquesta novela, guardonada amb el XVI Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, entre altres aspectes, el jurat destacà de l’obra «la introspecció minuciosa dels personatges, amb la veu predominant en segona persona –tan difícil de mantenir i tan suggeridora–, el joc dels temps i els espais, i les pinzellades d’un lirisme delicat que es desprén de les situacions».

Obra provocadora que pot ferir sensibilitats i on pesa més l’aspecte literari que l’eròtic,i que relata una història de passions humanes on s’analitza com les persones ens aboquem a l’abisme gràcies a un alter ego dels personatges que critica, valora i es còmplice del lector. La reivindicació de la sexualitat femenina d’una protagonista de 50 anys va acompanyada de l’amargor de les cançons d’Édith Piaf que esctructuren la novel·la.

Sara, la dona sense atributs

Comments are closed.