PUBLICAT: 16/06/2011 PER: Mireia Martínez : 0

cine-fresca2011

Els dies? Dilluns, dimecres i divendres a partir de les 20:30h. Totes les pel·lícules en 35mm i versió original van precedides d’un curtmetratge a les 22h i els concerts comencen a les 21h.
Quan comença? del 4 de juliol al 5 d’agost
Es pot portar menjar? Podeu portar el vostre picnic o cadires de casa, o bé comprar el menjar al recinte o llogar les gandules al mateix Castell de Montjuïc.

L’edició d’enguany està triada amb molta cura, durant 5 setmanes podrem veure un total de 15 pel·lícules, clàssics que aguanten molt bé el pas dels anys i propostes més arriscades. Sinó us ho creieu, aquí teniu la programació:

 

Garbo. L’espia. L’home que va salvar el mónGarbo. L’espia. L’home que va salvar el món. Edmon Roch, Espanya (2009). 93′ [ veure trailer]
Aquesta és l’història de Joan Pujol, un català que es fa ver famós arreu i al que se’l coneix amb el sobrenom de Garbo. Va enganyar el mateix Hitler afirmant que el desembarcament de Normandia era una operació de distracció i que, per contra, la invasió d’Alemanya es preparava en un altre punt: al pas de Calais.
Projecció: Dilluns 04/07
Amb el concert a les 21h de Sanjosex

 

Un profetaUn profeta. Jacques Audiard, França (2009). 150′ [ veure trailer]
Un Profeta és una d’aquelles pel·lícules de les que es recorden amb el pas dels anys. Té com a protagonista a Tahar Rahim, qui interpreta a Malik El Djebena, un home que ingressa a la presó per un crim. Audiard ofereix un discurs hiperrealista, aconseguint una aparença que ens submergeix directament a l’acció. Per BCNCultura.cat aquesta és la millor pel·lícula de 2010.
Projecció: Dimecres 06/07
Amb el concert a les 21h de Cargolé

 

Con faldas y a lo locoCon faldas y a lo loco. Billy Wilder, EUA (1959). 120′ [ veure trailer]
A l’època de la Llei Seca, Joe i Jerry són dos músics sense gaire talent que fugen, perseguits per la màfia. Com que no troben feina, decideixen difressar-se de dones i tocar en una orquestra femenina. És aquí on es troben amb una esplèndida Marylin Monroe, que va guanyar el Globus d’Or a millor actriu de comèdia.
Projecció: Divendres 08/07
Amb el concert a les 21h de Laia Fortià Quartet

 

Malditos bastardosMalditos bastardos. Quentin Tarantino, EUA (2009). 153′ [ veure trailer]
Divertida, entretinguda, ingeniosa, contundent… un Tarantino en plena forma que comença la cinta amb una seqüència que et situa directament en la trama i de pas presenta al personatge més protagonista de la pel·li, el coronel Hans Landa, un caçajueus destinat a França. Per BCNCultura.cat aquesta va ser la segona millor pel·lícula de 2009.
Projecció: Dilluns 11/07
Amb el concert a les 21h d’Os Seresteiros

 

A propósito de EllyA propósito de Elly. Asghar Farhadi, Irán (2009). 118′ [ veure trailer]
Un grup d’amics de classe mitjana de Teheran es reuneixen amb els fills uns quants anys després d’acabar els estudis en una casa a la platja. Elly és soltera i gairebé no coneix a ningú, l’han convidat per ser la cita a cegues d’un dels membres de la banda, divorciat recentment. El cap de setmana comença distès, fins que Elly desapareix sobtadament…
Projecció: Dimecres 13/07
Amb el concert a les 21h de Luca Tondena Quartet

 

Donde viven los monstruosDonde viven los monstruos. Spike Jonze, EUA (2009). 101′ [ veure trailer]
És l’adaptació del famós i premiat llibre Where the Wild Things Are de Maurice Sendak. Max és un nano de 9 anys que no entén les seves cirumstàncies ni els seus sentiments. A través de la seva imaginació, comprèn que sense empatia ni autocontrol, mai entendrà res. Narrada des del punt de vista d’un nen, la fàbula de Jonze suggereix la importància de la infantesa no com una etapa perquè et tractin com un rei, sinó com una etapa clau en el creixement de la persona.
Projecció: Divendres 15/07
Amb el concert a les 21h d’Andreu Zaragoza Quatriometry

 

Frozen RiverFrozen River. Courtney Hunt, EUA (2008). 97′ [ veure trailer]
Òpera prima de nivell que narra les aventures i desventures d’una dona (una brillant Melissa Leo) sense feina que ha de tirar endavant la seva família portant emigrants de Canadà als EUA, saltant-se una llei tan inútil com menyspreable com és la que distingeix entre persones legals i persones il·legals. El drama de les fronteres, evocat d’una manera tan brillant com subtil, a través d’un personatge incapaç de fer front a la crueltat i les absurditats d’una societat tant desigual com incomprensible.
Projecció: Dilluns 18/07
Amb el concert a les 21h de Paulinho Lêmos Quartet

 

El escritorEl escritor. Roman Polanski (2010). 128′ [ veure trailer]
El director de El cuchillo en el agua ens ofereix un thriller que respira aromes Hitchcock per tot arreu. Un excel·lent Ewan McGregor interpreta a un escriptor que s’ha d’encarregar d’escriure les memòries a un ex-primer ministre amb un passat ple de sorpreses. En una trama que es va destapant a mesura que avança, les falses aparences i els draps bruts del món polític acaben per endur-se tot per davant. Narració impecable, Pierce Brosnan, Olivia Williams i Tom Wilkinson clavant personatges, Eli Wallach demostrant perquè és un clàssic, Desplat musicant amb majestuositat,… Roman Polanski dóna tota una lliçó de cinema.
Projecció: Dimecres 20/07
Amb el concert a les 21h de Blas Picón & the Junk Express

 


NosferatuNosferatu.
F.W Murnau, Alemanya (1922). 91′ [ veure trailer]
L’any 1838, Hutter, empleat d’una empresa immobiliària de Wisborg, Alemanya, s’acomiada de la seva esposa Ellen, per a traslladar-se a un castell de Transilvània. El propietari del castell és el comte Orlok, que desitja comprar la casa del costat de la de Hutter, a Wisborg. Però al castell hi regna un ambient peculiar, i el comte Orlok té uns costums ben estranys…
Projecció: Divendres 22/07
Amb el concert a les 21h de Névoa

 

Al final de la escapadaAl final de la escapada. Jean-Luc Godard. França (1960). 89′ [ veure trailer]
El debut com a director del fins llavors crític de Cahiers du Cinéma no podia resultar més irresistible. Godard es presenta com un cineasta sense por, narrant la història del típic antiheroi de forma sorprenent i avantguardista, posant la primera pedra de la que és una de les filmografies més admirables de la història del cinema.
Projecció: Dilluns 25/07
Amb el concert a les 21h de Mala Junta Trío

 

LeoneraLeonera. Pablo Trapero, Argentina (2008). 113′ [ veure trailer]
Un matí, Julia es desperta entre els cossos ensangonats de dos homes, un viu i l’altre no, però tots dos són ex-amants seus, i ella està embarassada d’un d’ells. No recorda res, però inconscientment Julia es lliura a la policia, i és enviada a la unitat carcerària destinada a les recluses embarassades. El seu fill naixerà i es criarà a la presó, però només fins a complir 4 anys…
Projecció: Dimecres 27/07
Amb el concert a les 21h d’ Oh. Peta…!

 

In the loopIn the loop. Armando Ianucci (2009). 89′ [ veure trailer]
Ianucci juga amb el fals documental, al més pur estil del gran Winterbottom, amb un sentit de l’humor i personatges que recorden The Office. El món, tan polític com empresarial, està a mans d’inútils i de ‘pilotes’ d’aquest: la trama gira al voltant d’una guerra que volen provocar els EUA i el Regne Unit, però la capacitat per pifiar-la i de fer el ridícul dels dirigents polítics, com passa a la vida real, no té límits. Amb un sarcasme i acidesa dignes d’elogi, Ianucci s’estrena amb una comèdia tan hilarant com realista.
Projecció: Divendres 29/07
Amb el concert a les 21h de Glafeira Miúdia

 

Still walkingStill walking. Hirokazu Koreeda, Japó (2008). 108′ [ veure trailer]
Immens retrat d’una família on l’impremta del millor cinema japonès queda palesa. La relació pare i fill, la mentalitat de les diferents generacions, i en definitiva, la importància de la comunicació. Hereu directe del cinema d’Ozu, Kore-eza és un director a seguir.
Projecció: Dilluns 1/08
Amb el concert a les 21h de Sam – desconeguts del món

 

CharadaCharada. Stanley Donen (1962). 113′ [ veure trailer]
Regina torna d’unes vacances curtes a una estació d’esquí, disposada a demanar el divorci al seu marit. Però quan arriba a París es troba amb el marit assassinat, i tota la seva fortuna desapareguda. Un individu que canvia de nom constantment busca els diners i segueix a Regina. Sembla que la fortuna del difunt marit en realitat pertany al govern dels EUA. Regina no sap a qui ha de fer confiança…
Projecció: Dimecres 3/08
Amb el concert a les 21h de Tambor de Sala

 

Peli sorpresa a escollir entre: Origen, El caballero oscuro i Insomnio
Projecció: Divendres 5/08
Amb el concert per determinar.

Per a més informació podeu consultar www.salamontjuic.org, us deixem l’spot que han fet per l’edició d’enguany:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CjRecSaBAGs]