PUBLICAT: 21/10/2012 PER: Mireia Martínez : 0

cartell de L'AlternativaDel 20 al 25 de novembre es celebra la 19ena edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona L’Alternativa, un clàssic a la ciutat que en l’edició d’enguany presenta un total de 30 films a competició en la Secció Oficial del festival: 11 llargmetratges (de ficció i de no ficció) que mostren la riquesa creativa del cinema contemporani internacional i de 19 curtmetratges que inclouen treballs de ficció, no ficció, animació i experimental.

Alguns dels títols que conformen la Secció Oficial és el premiat en el Festival de Cinema de Sundance 5 Broken Cameras (2011, 90′, Emad Burnat &Guy Davidi), un relat en primera persona de Guy Davidi, que mai va tenir intenció de fer pel·lícules però que va acabar-ne fent com a denúncia del conflicte que viu el seu poble Bil’in separat per un mur dels assentaments israelians.

Podem veure diferents apropaments a històries com A nossa forma de vida (2011, 91′, Pedro Felipe Marques), un retrat entranyable sobre una parella d’avis, El Salvavidas (2011, 64′, Maite Alberdi Soto), que ens acosta a la tasca d’un socorrista a la platja d’El Tabo (Xile) o un acostament a una sala de maternitat d’un hospital a Bogotà a Nacer – diario de maternidad (2012, 83′, Jorge Caballero). Crulic – drumul spre dincolo (2011, 73′, Anca Damian) un film sobre una detenció injusta que utilitza tècniques com l’aqurel·la, l’stop motion o el collage; y La casa Emak Bakia (2012, 84′, Oskar Alegria) són propostes més arriscades, aquesta última, en concret és un intent de continuar el cinepoema que el conegut fotògraf Man Ray va filmar pels voltants del 1920 tenint com a escenari una casa enclavada a Biarritz. La premiada en els festivals de Locarno, Valdivia i Istanbul, Nana (2011, 68′, Valérie Massadian) que explica l’història d’una nena de 4 anys que viu aïllada al bosc i un dia quan arriba a casa no troba ningú; o Los mejores temas (2012, 103′, Nicolás Pereda) que explora aspectes del Mèxic contemporani a competició en el Festival de Cinema de Locarno.

Nana (2011, 68′, Valérie Massadian)

A les Seccions Paral·leles, Panorama continua donant suport als creadors nacionals amb la projecció d’una selecció de llargmetratges i convidant l’autor i/o productor a presentar la seva obra al públic assistent al Festival. Els films de Pela del Álamo, Teresa Arredondo i Homer Etminani, són alguns dels treballs que pel seu compromís i singularitat trobarem a Panorama i tenen vedat l’accés als circuits d’exhibició i a les programacions de les televisions.

Una nova edició en la que el Festival continuarà col·laborant amb el portal Filmin.es amb un total de 6 films (6 de Seccions Oficials i 1 de Panorama) i amb unes seus físiques com el CCCB, l’Institut Francès, la casa Amèrica de Catalunya, i com a novetat la Filmoteca de Catalunya. Amb la compra d’un abonament al festival (20 €), s’inclouran 5 entrades a sala, un codi per a veure un film del festival a Filmin i el catàleg.

BCNCultura.cat aquest any torna a ser col·laborador oficial del Festival de Cinema Independent de Barcelona L’Alternativa. Per nosaltres és un plaer poder gaudir un altre any de propostes tan interessants que s’allunyen dels circuits comercials i poc convencionals. Us mantindrem informats!