Now Solar: del 26 al 28/11 al CCCB

0

Del 26 al 28 de novembre es celebrarà la nova edició de Now. La col·laboració entre el CCCB i la Fundació Terra, associació pionera que promou la sensibilització ambiental, vol explorar la nova cultura que es desenvolupa a partir de les energies renovables, amb un èmfasi especial en l’energia solar. La temàtica girarà al voltant del Sol i de la seva influència cultural, biològica i astrofísica com a eix central. La mirada crítica no hi faltarà: Now Solar explicarà en només 3 dies que cal un canvi d’hàbits i d’estil de vida, i com fills de la Terra, el que hem de fer és respectar-la. Així que a peu o en bici cap al CCCB on durant tres dies es posarà en evidència una societat que destrueix el planeta perquè tot ho considera negoci.

cartell-now

Programa:

Dijous 26

 • Taller d’astronomia per adolescentes, El Sol: font natural d’energia, a les 10 del matí, al Hall del CCCB.
  Curs a càrrec d’Anna Artigas, d l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC-CSIC). Vol exposar la temàtica del sol com a font d’energia principal des de dos punts de vista: Si el sol té alguna relació amb el canvi climàtic i com podem utilitzar de fomra més eficient la seva energia.
 • Curt: A Beginners Guide to Giving a Damm, a les 17.30, a l’Auditori-CCCB.
  Animació de 8′ que proposa un canvi de rutina diària per reduir el nostre impacte en el canvi climàtic.
 • Pel·lícula: No impact Man, de Laura Gabbert i Justin Schein
  Colin Beavan és un escriptor que demostra que es pot viure sense “comoditats” incòmodes pel planeta.
 • Debat: Les últimes hores del Sol Antic, amb Thom Hartmann. Moderat per Marc Gavaldà. A les 19.30 al Hall.
  Thom Hartmann és un comentarista polític i escriptor que reflexiona sobre com podem viure, quins canvis culturals i socials han d’haver per crear un estil de vida realment saludable per tothom, sobretot per planeta.

Divendres 27

 • Taller sobre com viure d’una manera ecològica: Open Sailing, a les 10 del matí al Hall
  Open Sailing
  és un grup interdisciplinari que desenvolupa noves tecnologies que ajuden a crear nous estils de vida. www.opensailing.net
 • Taller d’energia minieòlica, a càrrec de Navitas Paradigma, a les 17 h. al Hall
  Taller que vol donar a conèixer les múltiples possibilitats de l’energia eòlica en entorns urbans i com es pot fabricar un generador per proporcionar energia per al consum propi.
 • Curt: Switch On. Switch Off, de Chris Bran, a les 17.30 a l’Auditori del CCCB
  El mode standby suposa el 5% del consum energètic domèstic. Si apaguem els aparells, reduiríem el consum energètic. En 2′, aquest curt intentarà convèncer d’aquesta trampa per gastar aquesta mica d’energia.
 • Pel·li: Here Comes the Sun: the Solar Energy Revolution, de Ron van Hattum, a les 17.32 a l’Auditori-CCCB
  Cada mitja hora de sol sobre la Terra proporcionoa la suficient energia per al món sencer al llarg d’un any. Cal on no cal un canvi d’estil de vida i aprofitar aquesta energia?
 • Debat: Autonomia Energètica, a càrrec de Hermann Scheer. Moderat per Josep Puig. A les 19.30 al Hall
  El subtítol del debat és “Les raons econòmiques, socials i tecnològiques per fomentar les energies renovables”; és prou explícit. Hermann Scheer, galardonat amb l’anomenat ‘Nobel Alternatiu’, el premi Right Livelihood Award, és consultor en energia i mediambient, i vicepresident d’Eurosolar.

Dissabte 28

 • Taller d’Arquitectura Autònoma, a càrrec d’ Open Sailing, de 10 a 17 h. al Hall.
  Sessió adreçada a professionals i estudiants de cursos universitaris superiors. Es donaran a conèixer tecnologies i criteris de disseny i es participarà de forma activa en la construcció pròpia d’unitats quep ermetin la vida autònoma i sostenible al mar.
 • Curt: Think, de Robert Jones, a les 17 h. a l’Auditori-CCCB
  Quant esforç representa canviar un hàbit? Mirada irònica a un tema clau: pensar i canviar el xip.
 • Pel·lícula: The 11th Hour, de Nadia Conners, a les 17:04 a l’Auditori-CCCB.
  El documental narrat per Leonardo Di Caprio és una mirada crítica i dura sobre la crisi ecològica que vivim. Inclou, a més, solucions pràctiques. Dolorsament sincer i realista.
 • Debate: El Siglo Solar, a càrrec de Jeremy Leggett, moderat per Marta Pahissa. L’activista Jeremy Leggett presenta aquest debat que reflexionarà sobre el passat, present i futur de l’energia que canviarà el món.

Més informació a la web de Now Solar.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.