Cabin Fever, DVD de The Black Crowes

0

cabin fever-the black crowes75 minuts de música en estat pur. 75 minuts que animen a un mort. 75 minuts de persones amb ganes de viure, crear i compartir la seva passió per la música. 75 minuts amb els Black Crowes, una de les bandes intocables de rock n’ roll americà dels darrers 20 anys, filmat amb un tarannà totalment artesanal i sobri, suggerint una naturalitat i magnetisme com el paratge on va estar la banda per gravar el seu darrer àlbum, amb una aparença similar a la de Year in the Horse, l’excel·lent documental de Jim Jarmusch sobre Neil Young and The Crazy Horse. La filmació és com la música del Black Crowes: les eines necessàries i imprescindibles per gravar o tocar, posant la tecnologia al servei de la creativitat i del talent per crear imatges i cançons de qualitat.

blackcrowes-woodstock,new yorkChris Robinson-estudi de levon helm

Després de la ruptura entre els dos germans Robinson, pocs confiaven en un retorn digne, però amb el Warpaint ja van donar senyals de vida. És un disc irregular, però que torna a posar els corbs negres en escena. El cop de puny a la taula definitiu és amb Before The Frost…Until the Freeze. El disc, gravat en directe als estudis de gravació propietat de Levon Helm (bateria de The Band) a Woodstock, una zona rural de l’estat de Nova York, en una mena de super-cabana que faria les delícies de tots els amants de la natura; és un estudi de gravació que els Black Crowes van utlitzar per reunir als 200 fans més fidels a la banda i així realitzar i gravar tres sessions que servirien per editar el citat disc i publicar un DVD d’aquests dies anomenat Cabin Fever.

estudis de levon helm(1)

El DVD, filmat de manera neta i natural, utilitzant blanc i negre, desenfocats, imatges de Super 8, rodat en gran part en format digital, és 100% Black Crowes. Bon ambient, bons músics, espontaneïtat, i sobretot, passió, amor i respecte per la música per part de la banda i del públic. Chris Robinson, Rich Robinson, Sven Pipien, Steve Gorman, Luther Dickinson, Adam McDougall, Larry Campbell i Joe Magistro donen una lliçó de música, bon rotllo i naturalitat abrumadora. La genialitat d’uns músics meravellosos, la excentricitat de Chris Robinson, el carisma de tots i cadascun d’ells, toquen a un pam d’un públic entregat, posa literalment la pell de gallina. Un rere l’altre, van sonant alguns dels temes de l’edició limitada en vinil del Before the Frost… (recordem que l’edició definitiva consta de menys temes); a Cabin Fever trobem alguna que altra sopresa, com una preciosa versió del Oh Sweet Nuthin’ de la Velvet Underground cantada per Rich Robinson.

Aimless Peacock, Good Morning Captain, Shady Grove, Oh Sweet Nuthin’, Garden Gate, Roll Old Jeremiah, Appaloosa, Little Mizzie Mae, What Is Home, Been A Long Time (Waiting On Love), Shine Along, Shady Grove i Dolphins és el llistat de temes; deliciosos tots i cadascun d’ells, sonant de meravella, gràcies a una acústica i uns músics multinstrumentistes que faran gaudir i molt als fans dels corbs negres, i a tot aquells que vulguin un enorme dvd de música en viu, acompanyants d’una litúrgia de símbols de la pau i encens, rodejats de fusta, arbres, gossos, i tot entre bromes i anècdotes. Cabin Fever és una autèntica llaminadura.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oVIR21dpIl8]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.