Betlem, miscel·lània gastronòmica

0

Betlem, miscel·lània gastronòmica: tapes, tastets, vermuts i entrepans

Interior del Betlem

Donant un tomb per l’Eixample Dret em vaig creuar amb l’antic colmado Betlem (Girona, 70), que porta obert com a local gastronòmic des de la segona quinzena d’agost; és nou i ja no s’hi cap, això és senyal que el que fan ho fan bé. El Betlem abans era un colmado tradicional que Víctor Ferrer, el seu propietari, ha volgut transformar gràcies a la seva experiència en el sector de la restauració, acumulant més de 10 anys d’experiència.


Cervesa

El concepte del Betlem és el d’un gastrobar, és a dir, un bar de tapeo amb productes de qualitat i molt més informal que un restaurant. I en l’interiorisme es reflexa la intenció, doncs han col·locat taules i tamborets per optimitzar un minúscul espai perquè el públic vagi rotant constantment i tastant les delícies que proposa la carta.

En l’apartat de Tapes i Tastets podem tastar, entra d’altres propostes, l’assortit de toreras (7,20€) que vindria a ser un assortit de pintxos, la selecció de formatges (6,50€), una boníssima amanida de tomàquet fresc, ceba tendra i ventresca (7,30€), un abundant plat de pernil d’aglà (11,50€), croquetes de pernil ibèric (1,90€/unitat), i unes patates braves arromescades (4,30€) que feien molt bona pinta… com ja veieu un llistat molt atractiu, del que també hem de tenir en compte les begudes: 2€ la copa de Moritz, de pressió, molt ben servida i 2,70€ el vermut Izaguirre del tirador.

Amanida de ventresca
Plat de pernil d'aglà

Si res del que us hem dit abans us fa el pes, també teniu l’opció de menjar entrepans freds (pernil d’aglà 7,30€, xoriço picant de Lleó 4,30€, vegetal de tonyina 5,30€, llonganissa “Sendra” amb foie 9,30€ o formatge curat i anxoves 6,30€, entre d’altres) i entrepans calents (botifarra 5,10€, hamburguesa de vedella 7,10€, truita de pernil ibèric 5,10€, truita de tonyina 4,80€, bacó i formatge 5,30€ i truita d’escarxofa si és temporada 5,90€, entre d’altres).

El Betlem també conserva les seves arrels amb un espai per la Vinoteca, on es poden comprar ampolles de vi molt seleccionades. El diumenge és l’únic dia que fan festa, però us podeu apropar al vespre entre setmana, a fer un soparet. o el dissabte a fer el vermut, o a petar la xerrada després de dinar. En qualsevol cas, quedareu encantats perquè tot està per llepar-se els dits, i a més, la relació qualitat-preu, valorant situació, matèria prima i abundància en els plats, és molt més que correcta.

Imatge de l'antic colmado per dins

Betlem
c/ Girona, 70
93 265 51 05

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.