PUBLICAT: 28/06/2010 PER: Daniel Bossio : 0

Entre nosotros (Allen Anderen, 2009) és la segona pel·lícula de Maren Ade, qui va debutar amb The Forest of the Trees (2003), un film indie de veritat (rodada en 25 dies i amb un presupost de 160.000 dólars) que va ser elogiat tant a Toronto com a Sundance. Entre nosotros narra la relació de parella de dos persones ben entrades en els 30 durant unes vacances a la ïlla de Sardenya.

Chris i Gitty estan instal·lats a la casa dels pares del primer. Des del primer moment la relació és fluïda, deixant-se emportar per l’espontaneïtat i naturalitat, virtuts potenciades per Gitty, una dona a priori un xic infantil i nerviosa. Tot va sobre rodes, però arribat el moment de compartir el seu temps amb altres persones, arriben els contratemps. Chris és un nen gran, estirat i que prefereix a gent rica i perfecte com ell. Gitty mira la vida d’una altra manera, i no entèn la rigidesa i hipocresia que governen realment la vida de la seva parella.

Diferents punts de vista, gust per ambients poc compatibles, actituds que no casen i en definitiva, enfocs que finalment no arriben a entendre’s, poden provocar un daltabaix en una parella si no s’aprecia a temps, o més ben dit, si no s’afronta en el seu moment. Però l’amor és primer de tot passió, per tant, la irracionalitat va com va.

La fotografia és realista i gens artística, tot i que trobem dos plans interessants, sobretot un que juga amb una divergència entre personates emfatitzada amb un desenfoc que allunya totalment als dos protagonistes; la interpretació, sobretot la de Birgit Minichmayr, qui interpreta a la dona, Gitty, que li va valer l’Ós de Plata a la Berlinale 2009, més que correcte; en resum, una pel·li més que destacable, perquè retrata subtilment i amb una mirada interessant les reflexions, situacions i dubtes que ofereix el món de la parella.

Entre nosotros es mou entre el Bergman de Secretos de un matrimonio i el Vinterberg de Celebración, i ofereix una interessant mirada sobre el món de la parella, sobre el desajust que provoca pensar que l’altre és d’una manera quan realment és d’un altre, i de les sorpreses que un es pot endur per culpa de la hipocresia i arrogància. Tot i que la durada tampoc juga al seu favor, Entre nosotros és un film sobre la parella més que recomanable.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jzMBnKnxG84]