PUBLICAT: 03/04/2009 PER: toni : 0

690dark-was-the-nightL’ organització Red Hot porta anys editant discs recopilatoris per recaudar diners per la lluita contra la Sida. Dark Was the Night és l’ última recopilació que han tret al mercat (en doble cd  i triple vinil), i aquest cop ha estat supervisada pels membres de The National, que s’han encarregat de l’ elecció de les bandes participants. El resultat final, per tractar-se d’un disc recopilatori, és molt més que correcta.

La llista de grups és inteminable, però entre el més destacable del disc hi trobem les següents bandes: Arcade Fire amb un tema inèdit titulat Lenin, Cat Power amb una  espiritual  Amazing Grace , The National que aporten un dels millors moments del disc amb So far around the bend i Bon Iver amb un tema que segueix la línea del seu últim treball. Entra la resta de bandes, un total de 32 artistes , hi trobem noms tant interessants com Ben Gibbard (cantant dels Death Cab For Cutie), The New Pornographers, My Morning Jacket, Andrew Bird, Iron + Wine, Yo La Tengo, Gillian Welch, Blonde Readhead, Kronos QuartetSpoon o Antony fent una versió de Bob Dylan, per citar només uns quants noms.

Si a tots aquest noms li afegim un artwork molt treballat , sobretot en vinil (com tots els del segell 4AD), Dark Was the Night es converteix en un dels productes discogràfics mes interessants del que portem d´any.